Πέμπτη 08.12.2022
More

  Λένε όχι στο καθηκοντολόγιο νοσηλευτή

  Μικρός ήταν ο αριθμός των εργαζόμενων του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το καθηκοντολόγιο.

  Στην συγκέντρωση οι εργαζόμενοι επανέλαβαν το αίτημά τους για ανάκληση της υπουργικής απόφασης για το καθηκοντολόγιο των Βοηθών Νοσηλευτών κάνοντας λόγο για αδικία και πολυδιάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού.

  Μέσω του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. «Χατζηκώστα» κ. Γιώργου Γιωργάρα, ζητήθηκε η απόσυρση του νόμου. «Το καθηκοντολόγιο διατηρεί και βαθαίνει την αδικία σε βάρος των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών οι οποίοι εκτελούν πλήρη καθήκοντα νοσηλευτή με πολύ χαμηλότερη αμοιβή από έναν νοσηλευτή και ταυτόχρονα τους υποβαθμίζει αναθέτοντας  επιπλέον αλλότρια καθήκοντα, όπως: «μεταφορά εργαστηριακών δειγμάτων, εγγράφων, φακέλων ασθενών και άλλων αντικειμένων, από το ένα νοσηλευτικό τμήμα σε άλλο, στο φαρμακείο ή όπου αλλού παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊστάμενου ή του υπεύθυνου νοσηλευτή» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε ότι δεν περιλαμβάνονται σειρά νοσηλευτικών πράξεων που περιλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών των σχολών των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών.

  Τέλος, επεσήμανε ότι η πολυδιάσπαση  του νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσηλευτές και «βοηθούς» νοσηλευτές δημιουργεί ένα πολύ κακό κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους και δεν βοηθά την συνολική λειτουργία του συστήματος υγείας.

  Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δια του προέδρου της Χρήστου Γρίβα, στήριξε την κινητοποίηση των εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα, οι οποίοι διεκδικούν σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ζητούμε σαν ΑΔΕΔΥ να παρθεί πίσω από την υπουργό αυτή η απόφαση» ανέφερε ο κ. Γρίβας.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ