Κυριακή 03.07.2022
More

  Μ. Ελισάφ: Σε ετοιμότητα ο Δήμος για το άνοιγμα των σχολείων

  Ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα

  Όλα έτοιμα για να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι στα σχολεία της πόλης τη Δευτέρα. Την ίδια μέρα ξεκινούν, επίσης, τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα Ειδικά σχολεία.

  Ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ, ρωτήθηκε για την ετοιμότητα από πλευράς των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών και υποστήριξε ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και η παραλαβή ανάλογων προμηθειών σε καθαριστικά και αντισηπτικά υγρά.

  Την ίδια ώρα ο Δήμος προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων σχολικών καθαριστριών, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή λήγουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να μην υπάρχουν ζητήματα με την καθαριότητα, σε καθημερινή βάση, των σχολικών συγκροτημάτων.

  Σε σχετική ερώτηση για την ασφάλεια της επιλογής του ανοίγματος των σχολείων -βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και με τους επιστήμονες να διατηρούν επιφυλάξεις-,  ο κ. Ελισάφ με την ιατρική του ιδιότητα, υπογράμμισε ότι  «είναι απαραίτητο τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Ειδικά οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού που μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή. Είναι αδύνατον αυτή η διαδικασία να γίνει εξ αποστάσεως», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «οι συνθήκες διαμορφώνονται από στιγμή σε στιγμή και η όλη κατάσταση είναι ρευστή. Με τήρηση των μέτρων όλα αναμένεται να πάνε καλά», κατέληξε.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ