Τρίτη 01.12.2020
More

  Μ. ΚΑΤΣΗΣ – Γιατί δεν ανοίγει το τελωνείο Μαυροματίου;

  «Γιατί το τελωνείο Μαυροματίου παραμένει κλειστό και δεν ανοίγει όπως στην Κακαβιά με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ;

  Τεράστια η οικονομική ζημιά για τη Θεσπρωτία. Καμία μέριμνα για την Ελληνική μειονότητα και τις ανάγκες της». Αυτό δηλώνει ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης. Όπως εξηγεί:

  «Το κλείσιμό του έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην τοπική οικονομία, όπως ομολογούν οι τοπικοί θεσμικοί φορείς, τόσο στις επιχειρήσεις της περιοχής, στο εμπόριο, στα αγαθά, όσο και στον πρωτογενή τομέα καθώς δεν θα μπορούν να φιλοξενηθούν εποχικά εργάτες γης για τη συγκομιδή των εσπεριδοειδών όπως κάθε χρόνο.

  Τεράστια όμως προβλήματα έχουν προκύψει και στην ελληνική μειονότητα που ζει στα παρακείμενα χωριά εντός της Αλβανίας, καθώς έχει κοπεί η ζωτικής σημασίας φυσική επαφή τους με την Ελλάδα. Άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, δεν μπορούν να επισκεφτούν τα χωριά και τους συγγενείς τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που χρήζουν βοηθείας, κι ενώ απέχουν λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα. Η μόνη θεωρητικά εναλλακτική λύση που υπάρχει σήμερα, είναι το τελωνείο της Κακαβιάς. Οι ώρες όμως που απαιτούνται και η ποιότητα του οδικού δικτύου ώστε να μεταβεί κάποιος από τη Θεσπρωτία στα γειτονικά χωριά μέσω αυτής της διαδρομής, καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη τη μετάβαση».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έλεγχος της καραντίνας με… διαφορά φάσης

  Μείζον ζήτημα για τα θετικά rapid tests στην Κακαβιά, με τα στοιχεία των ατόμων, να αποστέλλονται μετά από μέρες στην ΕΛ.ΑΣ για έλεγχο

  Ο φάκελος της Περιφέρειας για την οδική σύνδεση Ιόνια Οδός-Κακαβιά

  Ολοκληρωμένος φάκελος κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο 

  Αλλάζει το κέντρο της πόλης, προς δημοπράτηση νέοι κόμβοι

  Προς υλοποίηση τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Ιωαννιτών

  Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις γιορτές

  Την Παρασκευή αναμένεται το μήνυμα του πρωθυπουργού

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.