Παρασκευή 02.06.2023
More

  Μάξιμος: Αντιεκκλησιαστική η ενασχόληση κληρικών με την πολιτική και τα κόμματα

  Δημοσιεύματα εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων με το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ»

  Άμεση και ξεκάθαρη απάντηση δίνει η Μητρόπολη Ιωαννίνων μετά από δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που την εμπλέκουν με το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ».

  Τα δημοσιεύματα αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο εκπροσωπείται από παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και από τρεις Μητροπολίτες, τον Πειραιώς, της Λαρίσης και των Ιωαννίνων…».

  Άμεση απάντηση της Μητρόπολης Ιωαννίνων

  «Επειδή σε ό,τι αφορά τη Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδή, κάνουμε γνωστά τα εξής:

  Η Ιερά Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα «ΝΙΚΗ», ούτε με τον Πρόεδρο του κόμματος, ούτε και με τα στελέχη του, μάλιστα δε ούτε καν γνωρίζονται. Το δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πληροφορία είναι απολύτως ψευδές.

  Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων δηλώνει δημοσίως ότι θεωρεί τέτοιου είδους εμπλοκή κληρικών αντιεκκλησιαστική και απολύτως εκκοσμικευμένη και καταδικαστέα. Θεωρεί, δηλαδή με απλά λόγια, την εμπλοκή κληρικών σε θέματα προβολής κομμάτων και κομματικών προτιμήσεων αντιεκκλησιαστική και έναν από τους χειρότερους δείκτες εκκοσμίκευσης.

  Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους υπευθύνους των μέσων που δημοσίευσαν το παραπάνω άρθρο για την άμεση διόρθωση της ψευδούς πληροφορίας και την δημοσίευση του παρόντος. Διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για την άσκηση των προβλεπομένων από το Νόμο μέτρων.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ