Κυριακή 05.12.2021
More

  Μαζί με τον Πρωθυπουργό στα Γιάννενα για την Ιόνια και ο Κων. Καραμανλής

  Ανακοινώνεται, η οριστική συμφωνία για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά- Εξελίξεις για το data center

  Το «πράσινο φως» και σε οικονομικό και σε τεχνικό επίπεδο έλαβε η υλοποίηση του άξονα της Ιόνιας Οδού, από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά, ως τρίιχνος αρχικά οδικός άξονας, με την αυριανή ημέρα να αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού ο Πρωθυπουργός Κυρ, Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Υποδομών – Μεταφορών κ. Καραμανλή στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει το απόγευμα στην Περιφέρεια και στη συνάντηση που θα έχει με τον Αλ. Καχριμάνη.

  Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, συνοδεία του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού για τις υποδομές, σηματοδοτεί αναμφίβολα την οριστική λύση και στο κατασκευαστικό σκέλος του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και στη χρηματοδότησή του. Πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν, ότι το σχέδιο που θα δώσει την οριστική λύση έχει ήδη εγκριθεί από τα συναρμόδια υπουργεία και οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής, από κοινού, από τον Πρωθυπουργό και τον κ. υπουργό Υποδομών – Μεταφορών.

  Ανακοινώσεις και για το data center;

  Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, με αφορμή το προσυνέδριο της Ν.Δ στα Ιωάννινα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην επίσκεψή του στην Περιφέρεια ή στη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός θα επιφυλάξει και άλλες ανακοινώσεις για την περιοχή, (πλην του Κλειστού Ξιφασκίας) και μία από αυτές πιθανότατα σχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη και το ενδιαφέρον που εξέφρασε για τη δημιουργία μίας μεγάλης υποδομής data center στα Ιωάννινα.

  Ήδη, το ενδιαφέρον αυτό αποτυπώνεται σε έγγραφα και επιστολές μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Ηπείρου, στα οποία μεταξύ άλλων γίνεται λόγος και για το είδος των ακινήτων που απαιτούνται από το υπουργείο, για να αναπτύξει στο λεκανοπέδιο την υποδομή, όπως είναι ένα ακίνητο έκτασης 10 στρεμμάτων, στο οποίο θα είναι εφικτή η ανέγερση ή κατασκευή ενός (μεταλλικού) κτιρίου με εμβαδόν 1.000 τ.μ, με το σύνολο της ενέργειας που θα απαιτείται για τη λειτουργία του data center, να καλύπτεται από φωτοβολταϊκά συστήματα, που θα εγκατασταθούν στο ίδιο ακίνητο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ