Δευτέρα 27.04.2026
More

    Μαζική η συμμετοχή των κυνηγών στις κάλπες – Τα αποτελέσματα

    Από τη μεγάλη συμμετοχή των κυνηγών, χαρακτηρίστηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν περισσότεροι από 1.300 κυνηγοί – μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, στέλνοντας εκ μέρους της κυνηγετικής οικογένειας ένα δυνατό μήνυμα υπεράσπισης των συμφερόντων του κυνηγίου και δη του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου που αποτελεί μία σημαντική κατάκτηση για την Ελλάδα.

    Η ομάδα με επικεφαλής τον Χριστόφορο Κωσταγιάννη αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές εκλέγοντας 5 μέλη, με την ομάδα του Ιωάν. Τίνα να εκλέγει 3 μέλη.

    Το Δ.Σ του Συλλόγου είναι 9μελές και το ένατο μέλος διορίζεται από το Δασαρχείο, μετά από πρόταση του πλειοψηφίσαντος συμβούλου.

    Στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής η συμμετοχή ήταν μαζική, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ενδεικτικό και της κινητοποίησης που έγινε από τους υποψηφίους και των δύο ομάδων, αλλά και της αγωνίας και του ενδιαφέροντος των ίδιων των κυνηγών για την επόμενη ημέρα του Συλλόγου όπως όμως και την επόμενη ημέρα της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα.

    Ο απερχόμενος πρόεδρος Γ. Σαραλιώτης μιλώντας στην κάμερα του ITV και στην εκπομπή «Περιβάλλον – Κυνήγι, μύθοι και αλήθειες», αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των κυνηγών που έστειλαν όπως είπε, ένα πολύ ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δραστηριότητάς τους, αλλά και δυναμικής αντίδρασης και παρουσίας στις προκλήσεις που υπάρχουν και προκύπτουν καθημερινά.

    Για την ανάγκη επίτευξης της ενότητας του κυνηγετικού κόσμου μίλησαν οι περισσότεροι εκ των κυνηγών που προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

    Τα αποτελέσματα

    Αναλυτικά στη διαδικασία της Κυριακής εξελέγησαν με την ομάδα του κ. Κωσταγιάννη οι κ.κ Κωσταγιάννης, Πάκος, Μύταρης, Γκαραμέτσης και Παπαηλίας και από την ομάδα του κ. Τίνα, οι κ.κ Τίνας, Πιπεριάς και Λιόντος.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι ψήφοι όσων εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ έχουν ως εξής:

    Για το Δ.Σ

    Ψήφισαν:1316

    Έγκυρα: 1293

    Άκυρα: 23

    Έλαβαν:

    Κωσταγιάννης Χριστόφορος   633

    Τίνας Ιωάννης                         617

    Γκαραμέτσιος Παναγιώτης      521

    Παπαηλίας Αθανάσιος             510

    Μύταρης Μενέλαος                 501

    Πάκος Βασίλειος                     498

    Λιόντος Ιωάννης                     492

    Πιπεριάς Χαρίλαος                  492

     

    Για την Ελεγκτική Επιτροπή

    Παππά Ελένη                           584

    Καραγιάννης Ευάγγελος                    456

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ