Πέμπτη 15.04.2021
More

  Με διακρίσεις το Κέντρο Ξένων Γλωσσών

  Το επιστέγασμα του υψηλού επιπέδου διδακτικού και ερευνητικού έργου που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια αποτελεί για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το αργυρό βραβείο, που έλαβε στα Education Leader Awards 2020, στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Ξένες Γλώσσες», στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών υπέβαλε αίτηση στον εν λόγω διαγωνισμό με τίτλο υποψηφιότητας «Ένα μικρό Πανεπιστημιακό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, μία μεγάλη ευκαιρία πολυγλωσσίας». Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε στη συνέχεια από τη διαδικασία της αξιολόγησης από τον μέσο όρο της βαθμολογίας που συγκέντρωσε.
  Ο αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων Μηνάς Πασχόπουλος, σε δηλώσεις του στο ITV, αναφέρθηκε στη διάκριση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αν αναλογιστεί κάποιος, ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον ολιγομελή Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών της χώρας, που διδάσκει δωρεάν σε ετήσια βάση 7 διαφορετικές ξένες γλώσσες, (συμπεριλαμβανομένου Ιταλικών, Κινέζικων, Ρωσικών).

  Επίσης, να παράγει υψηλού επιπέδου διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο, να δέχεται για πρακτική άσκηση μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές Erasmus+, να διοργανώνει Εβδομάδες Επιμόρφωσης Προσωπικού στο πλαίσιο του Erasmus+ και να διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες του με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

  Ο κ. Πασχόπουλος τόνισε, ότι το επόμενο βήμα για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών, είναι η ενίσχυση των προοπτικών του, που μπορεί να προκύψει μέσα από το νέο Οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επομένως μέσα από την διοικητική του αναβάθμιση.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ