Τρίτη 04.08.2020
More

  Με διακρίσεις το Κέντρο Ξένων Γλωσσών

  Το επιστέγασμα του υψηλού επιπέδου διδακτικού και ερευνητικού έργου που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια αποτελεί για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το αργυρό βραβείο, που έλαβε στα Education Leader Awards 2020, στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Ξένες Γλώσσες», στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών υπέβαλε αίτηση στον εν λόγω διαγωνισμό με τίτλο υποψηφιότητας «Ένα μικρό Πανεπιστημιακό Κέντρο Ξένων Γλωσσών, μία μεγάλη ευκαιρία πολυγλωσσίας». Ο τελικός βαθμός της κάθε υποψηφιότητας προέκυψε στη συνέχεια από τη διαδικασία της αξιολόγησης από τον μέσο όρο της βαθμολογίας που συγκέντρωσε.
  Ο αρμόδιος αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων Μηνάς Πασχόπουλος, σε δηλώσεις του στο ITV, αναφέρθηκε στη διάκριση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αν αναλογιστεί κάποιος, ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον ολιγομελή Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών της χώρας, που διδάσκει δωρεάν σε ετήσια βάση 7 διαφορετικές ξένες γλώσσες, (συμπεριλαμβανομένου Ιταλικών, Κινέζικων, Ρωσικών).

  Επίσης, να παράγει υψηλού επιπέδου διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο, να δέχεται για πρακτική άσκηση μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές Erasmus+, να διοργανώνει Εβδομάδες Επιμόρφωσης Προσωπικού στο πλαίσιο του Erasmus+ και να διευρύνει τις διεθνείς συνεργασίες του με άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

  Ο κ. Πασχόπουλος τόνισε, ότι το επόμενο βήμα για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών, είναι η ενίσχυση των προοπτικών του, που μπορεί να προκύψει μέσα από το νέο Οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επομένως μέσα από την διοικητική του αναβάθμιση.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Θετική στον κορωνοϊό 52χρονη γυναίκα

  Μια 52χρονη γυναίκα που ζει στην Αλβανία εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό.

  Κακαβιά: Περιορισμός διελεύσεων και καραντίνα από τις 16 Αυγούστου

  Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  “Επέστρεψε” κλεμμένη εικόνα από την Ι. Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά

  Εικόνα, 19ου αιώνα, με παράσταση τη Βάπτιση του Χριστού που είχε κλαπεί από το δωδεκάορτο του τέμπλου της Ιεράς Μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου Βισοκού στον Καλουτά, του Κεντρικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, επεστράφη στις 31 Ιουλίου.

  Ανασχηματισμός με 5 αλλαγές στην κυβέρνηση

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τον ανασχηματισμό με τα νέα πρόσωπα, αλλά και όσους αναβαθμίζονται στο κυβερνητικό σχήμα

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.