Τρίτη 18.06.2024
More

  Με διμέτωπη κριτική σε Μπέγκα – Καλογιάννη η Ολομέλεια για τη «Νέα Εποχή»

  Την δεδομένη βούληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει στο δρόμο της παράταξης που άνοιξε ο Μ. Ελισάφ το 2019, επιβεβαίωσε και επικύρωσε η Ολομέλεια της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» το βράδυ της Τετάρτης σε μία ανοιχτή συγκέντρωση με ικανοποιητική συμμετοχή στελεχών της.

  Η παρουσία δεκάδων στελεχών της παράταξης ωστόσο έδωσε και την ευκαιρία και δυνατότητα στον επικεφαλής της, Δημ. Παπαγεωργίου να αναφερθεί τόσο στον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων της παράταξης, ως αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, όσο όμως και να ασκήσει σφοδρή κριτική για τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης του δήμου. Άλλωστε, οι «ευκαιρίες» δόθηκαν ήδη στις δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αφενός με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών και αφετέρου με την πρόταση του κ. Μπέγκα να εκπροσωπηθεί ο δήμος Ιωαννιτών στον ΦοΔΣΑ και από την κα Καλογιάννη, με την αποδοχή της πρότασης από την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023».

  Έτσι, ο κ. Παπαγεωργίου επέμεινε αρχικά πως τα μέλη της «Νέας Εποχής» ενδιαφέρονται μόνο για την πόλη, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες και συμφέροντα, ούτε επιχειρώντας να εξοφλήσουν γραμμάτια απέναντι σε οποιονδήποτε. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν είμαστε όλοι γόνοι πολιτικών οικογενειών της πόλης», σημείωσε αρχικά.

  Διμέτωπη επίθεση σε Μπέγκα – Καλογιάννη

  Το βασικό σκέλος της τοποθέτησης του κ. Παπαγεωργίου απασχόλησαν οι αποφάσεις για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών και η συνεργασία της πλειοψηφίας με την κα Καλογιάννη, κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση των «υπόγειων συμμαχιών» όπως ανέφερε που εμφανίστηκαν μετά τις εκλογές του 2019. «Δυστυχώς, η νέα δημοτική θητεία δεν άρχισε με καλούς οιωνούς. Είχαμε μια τραυματική εμπειρία στο δημοτικό συμβούλιο σε πολιτικό επίπεδο. Είναι αδικαιολόγητη και πρωτοφανής η αύξηση των δημοτικών τελών όπως και η πρόταση εκπροσώπησης του δήμου από την κα Καλογιάννη στον ΦοΔΣΑ. Αυτή είναι μία επιβεβαίωση της υπόγειας συμμαχίας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του 2019 και μεταφράστηκε σε μία έκφραση ενιαίας αντιπολίτευσης στη δική μας θητεία. Με το πρώτο φως της ημέρας έχουμε την κοινή στάση και αφετέρου την επιβολή των επιλογών της πλειοψηφίας για τους εκπροσώπους της μειοψηφίας. Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε, ότι αυτό δε θα έχει συνέχεια. Όσοι όμως κατακεραύνωναν τον Νόμο Θεοδωρικάκου, απολαμβάνουν τις πρόνοιες του Νόμου Βορίδη με τις μεγάλες πλειοψηφίες και με ελάχιστα δικαιώματα στη μειοψηφία, χωρίς να ενοχλούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Δυνατή η παράταξη

  Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στη συνέχεια στην δυναμική παρουσία της παράταξης και στις εκλογές όπως όμως και μετά από αυτές, διαψεύδοντας όπως είπε, τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν τη διάλυσή της.

  «Η παράταξη ήταν και είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι παρούσα, σε πείσμα όσων προέβλεπαν τη διάλυσή της ή μετά το θάνατο του Μ. Ελισάφ, ή μετά τις εκλογές. Όλα αυτά διαψεύστηκαν στην πράξη και συνεχίζουμε φιλοδοξώντας να εμπνεύσουμε και νέους συμπολίτες μνας να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης», τόνισε, για να προσθέσει πως η παράταξη θα τιμήσει το ρόλο που της έταξαν οι πολίτες με την ψήφο τους, και θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση. «Δε θέλουμε ούτε πόλεμο χαρακωμάτων, ούτε πρόκειται να υπονομεύσουμε τον δήμο, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε την πόλη μας και γι’ αυτό προικοδοτήσαμε τη σημερινή δημοτική αρχή με μία σειρά έργων που εξελίσσονται και άλλα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν», κατέληξε.

  Στα μέλη της παράταξης δόθηκε το καταστατικό και στην επόμενη Ολομέλεια θα γίνει η ανάδειξη του Συντονιστή, της Γραμματείας και των Συντονιστικών Ομάδων δουλειάς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ