Δευτέρα 20.09.2021
More

  Με εντολή ΕΟΔΥ ανοικτή δειγματοληψία στο κέντρο του Κατσικά

  Πάνω από 150 τα κρούσματα- Σε εγρήγορση οι φορείς

  Πάνω από 150 είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Κατσικά.

  Η δομή με Κοινή Υπουργική Απόφασης βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.

  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από τις επτά το απόγευμα ως τις επτά το πρωί δεν βγαίνει κανένας ενώ τις επόμενες ώρες μπορούν να εξέλθουν μόνο οι αρχηγοί των οικογενειών για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και υπό την προϋπόθεση ότι είναι αρνητικοί στον ιο.

  Με απόφαση του ΕΟΔΥ στην περιοχή του Κατσικά και συγκεκριμένα στο παλιό δημαρχείο θα διοργανωθεί σήμερα Πέμπτη από το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ανοικτή δειγματοληψία στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες ώστε να ληφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δείγμα.

  Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα

  Έκκληση απευθύνει η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου καλώντας όσους διαμένουν στην περιοχή να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο καθώς ο Κατσικάς είναι ο πρώτος σταθμός των προσφύγων και των μεταναστών όταν βγαίνουν από το καμπ για να ψωνίσουν.

  «Θέλουμε να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται για να έχουμε μια σαφή εικόνα τι γίνεται στην συγκεκριμένη περιοχή. Το αίτημα ήρθε από τον ΕΟΔΥ και αμέσως κινητοποιηθήκαμε σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ και την υπεύθυνη της περιοχής μας και διοργανώνεται αυτή η ανοικτή δειγματοληψία στο παλιό δημαρχείο».

  Να τηρούνται πρωτόκολλα και καραντίνα!

  Η κα. Νάκου ρωτήθηκε και για την γενική εικόνα που επίσης δεν είναι καλή καθώς έχουμε διάσπαρτα κρούσματα ενώ κάποιοι δεν τηρούν πρωτόκολλα και καραντίνα!

  «Καλώ όλους να τηρούν τα μέτρα, να σέβονται τα πρωτόκολλα και φυσικά εάν βρεθούν θετικοί να μείνουν σε καραντίνα. Μόνο έτσι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης. Είναι σημαντικό να το κατανοήσουμε» είπε στέλνοντας ξεκάθαρα μήνυμα καθώς εξαιτίας του ανοίγματος των δραστηριοτήτων υπάρχει αύξηση της κινητικότητας.

  Τέλος, ερωτηθείσα για την ιχνηλάτηση η κα Νάκου υποστήριξε ότι με την επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων δυσκολεύει η ιχνηλάτηση: «Χρειάζεται προσοχή. Χρειάζεται σεβασμός σε μέτρα και πρωτόκολλα», είπε προαναγγέλλοντας και μια ακόμη ανοικτή δειγματοληψία που θα γίνει το επόμενο διάστημα στην Πεδινή μετά την αναφορά κρουσμάτων και το κλείσιμο της σχολικής μονάδας.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ