Σάββατο 25.06.2022
More

  Με ερωτηματικό η δημιουργία νέας ΥΠΕ για την Ήπειρο

  Σύντομα ανακοινώσεις για την Υγειονομική Περιφέρεια προανήγγειλε η Αν. Υπουργός. Μίνα Γκάγκα από τα Γιάννενα

  Σε νέα βάση συζήτησης και ενδεχόμενης λύσης με κυβερνητική απόφαση φαίνεται πως μπήκε το αίτημα των τοπικών φορέων, αλλά και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας, για την δημιουργία μίας νέας υγειονομικής περιφέρειας με έδρα τα Ιωάννινα.

  Αποτελούσε άλλωστε αντικείμενο συζήτησης και διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια υπήρξε σχετική εξαγγελία μετά τις εκλογές του 2019 από την σημερινή κυβέρνηση.

  Μέχρι σήμερα όμως η 6η ΥΠΕ παραμένει ως έχει, καλύπτοντας μία τεράστια γεωγραφική περιοχή με εμφανώς αδικημένη περιφέρεια την Ήπειρο, που διαθέτει και τα δύο μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, αλλά και τα υπόλοιπα, όπως αποδείχθηκε και στην πανδημία, για να καλύψει ανάγκες και της ευρύτερης περιοχής της Δυτ. Ελλάδας, αλλά και της γειτονικής Αλβανίας.

  Αντίθετα όμως, οι δομές υγείας στην Ήπειρο έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται, καθώς υποχρηματοδοτούνται σε σχέση με τις αντίστοιχες δομές στις υπόλοιπες περιφέρειες της Δυτ. Ελλάδας.

  Έτσι, το αίτημα για μία νέα υγειονομική περιφέρεια επανήλθε στη διάρκεια της επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα Γιάννενα με την ίδια να τονίζει πως η κυβέρνηση θα επανέλθει σύντομα στο θέμα, πιθανότατα πριν από τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.

  «Το συζητάμε και θα επανέλθουμε σύντομα σε αυτό. Νομίζω, πριν τις εκλογές ότι θα έχουμε νέα», ανέφερε η κα Γκάγκα.

  Στήριξη στο ΠΓΝΙ και «παράθυρο» για συμβασιούχους

  Ο τελευταίος «σταθμός» της περιοδείας της κας Γκάγκα ήταν το ΠΓΝΙ όπου περιηγήθηκε στα ΤΕΠ και σε κλινικές και στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη στα γραφεία της διοίκησης.

  Στις δηλώσεις που ακολούθησαν η κα Γκάγκα εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό και τη διοίκηση του ΠΓΝΙ για την τεράστια βοήθεια και προσφορά στην περίοδο της πανδημίας και τόνισε πως η πολιτική ηγεσία είναι αρωγός στην ενίσχυση και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού.

  Έτσι, ρωτήθηκε και για το θέμα με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε αμέσως μετά λέγοντας πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

  «Οι άνθρωποι που δουλεύουν, θα συνεχίσουν να δουλεύουν και αυτό θα το δούμε εν ευθέτω χρόνο, για τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί λύση», ανέφερε.

  Θερμές ευχαριστίες για την διαρκή υποστήριξη του υπ. Υγείας εξέφρασε προς την κα Γκάγκα ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης.

  Μικρή ένταση

  Στην είσοδο του ΠΓΝΙ πάντως βρέθηκαν και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, κυρίως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα υγείας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και της ΕΙΝΗ να επαναφέρουν τα αιτήματα ώστε τα νοσοκομεία να μην μετατραπούν, όπως είπαν σε επιχειρήσεις, αλλά ούτε να απολυθούν και οι εργαζόμενοι.

  Μία ομάδα εργαζόμενων επιχείρησε να πλησιάσει στα γραφεία της διοίκησης λίγο πριν από τις δηλώσεις της κας Γκάγκα, αστυνομικές δυνάμεις όμως τους εμπόδισαν χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ