Τρίτη 16.04.2024
More

  Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας

  Μπορεί ο καιρός να μην στάθηκε σύμμαχος καθώς η βροχόπτωση δε σταμάτησε ούτε λεπτό την ώρα της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, ωστόσο οι εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο με τη δέουσα λαμπρότητα.

  Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ενώ παρόντες ήταν ακόμη βουλευτές του κόμματος ΝΙΚΗ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, δήμαρχοι από την Ήπειρο, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων.

  Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι υπό ισχυρή βροχόπτωση με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Κόνιτσας.

  Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο θέση «Αη Γιάννης».

  Η κεντρική εκδήλωση για τα 111α Ελευθέρια της Κόνιτσας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου με τον δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό.

  Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαος Αναστασόπουλος περιγράφοντας την πορεία του Ελληνικού Στρατού από τα τέλη του 1912 μέχρι την απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου του 1913 και τρεις ημέρες μετά στις 24 του μήνα την απελευθέρωση της Κόνιτσας και τον ενθουσιώδη τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες κάτοικοι υποδέχθηκαν τον Ελληνικό Στρατό.

  Αμέσως μετά την παρέλαση η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης και ο βουλευτής του κόμματος ΝΙΚΗ στην Αχαΐα Σπυρίδων Τσιρώνης, αναφέρθηκαν στον εορτασμό της επετείου για την Κόνιτσα με τον κ. Καχριμάνη να στέκεται παράλληλα και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την περιοχή και των επενδύσεων που πρόκειται να γίνουν.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ