Τρίτη 21.05.2024
More

  Με οδηγό την εμπειρία από Μάιο και Ιούνιο

  Το ζήτημα της επιστροφής στις σχολικές τάξεις, θέτει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Κων. Καμπουράκης.

  Τη σπουδαιότητα που έχει για την κοινωνικοποίηση και την ψυχολογία των μαθητών, η επιστροφή στο φυσικό τους χώρο, που είναι οι σχολικές τάξεις, επισήμανε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης, σχολιάζοντας την απόφαση του υπ. Παιδείας για την επιστροφή του μαθητικού δυναμικού της χώρας στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου.

  Οδηγός της έναρξης τουλάχιστον της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης η επιτυχημένη λειτουργία των σχολικών μονάδων τον Μάιο και τον Ιούνιο, κυρίως όμως η υπευθυνότητα και η πειθαρχία που έδειξαν τα παιδιά ακόμη και οι μαθητές των μικρών τάξεων του Δημοτικού.

  «Οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, όχι μόνο γιατί η διδασκαλία πρέπει να γίνεται διά ζώσης, αλλά γιατί είναι καλύτερα από κοινωνικής και ψυχολογικής άποψης. Τι θα πούμε άλλωστε στα «πρωτάκια» του Δημοτικού, αν δεν ανοίξουμε τα σχολεία; Ποιο περιβάλλον θα τους γνωρίσουμε; Θα ξεκινήσει η χρονιά με όλα τα μέτρα πρόληψης και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε το ίδιο καλά, όπως και τους μήνες Μάιο και Ιούνιο της προηγούμενης χρονιάς».

  Προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικής αγωγής

  Στο μεταξύ, 67 είναι οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν στην Ήπειρο στο σύνολο των 3.445 εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα, που αναμένεται να ορκιστούν σε λίγες ημέρες. Θα είναι μάλιστα η πρώτη ορκωμοσία μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ενώ θα αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ειδική Αγωγή.

  Μέχρι το τέλος Αυγούστου επίσης, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, με τις ανάγκες φέτος στην Ήπειρο να είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, αφού υπάρχουν αρκετές νέες συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Τέλος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου εμφανίζεται έτοιμη να ανταποκριθεί εάν χρειαστεί και στις συνθήκες της τηλεκπαίδευσης, διαθέτοντας ήδη 1002 tablets, τα οποία προήλθαν από δωρεές για τις ανάγκες μαθητών, ενώ υπάρχει διαθέσιμο κονδύλιο και από το ΠΕΠ για προμήθεια αντίστοιχου εξοπλισμού.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ