Σάββατο 15.05.2021
More

  Με προτάσεις για την κανονικότητα των σπουδών

  Αίτημα των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στον υφυπουργό Αγγ. Συρίγο απεστάλη το αίτημα των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που αναφέρεται στην επανεξέταση της ΚΥΑ που αφορά στην εκπόνηση των διπλωματικών εργασιών.

  Αποστολέας του εγγράφου, η Γενική Συνέλευση του Τμήματος, που ζητά να επιτραπεί η διεξαγωγή διά ζώσης του πειραματικού σκέλους των διπλωματικών εργασιών, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο έπακρο τα υγειονομικά μέτρα.

  Επίσης, η Συνέλευση του Τμήματος ζητά να πραγματοποιείται έλεγχος των τελειόφοιτων με τη διενέργεια rapid test τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως όμως και να επιτρέπεται η διά ζώσης διεξαγωγή των εργαστηρίων όλων των ετών με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο. Σε ένα τέταρτο επίπεδο η Γ.Σ του Τμήματος ζητά τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του προσωπικού του Τμήματος, αλλά και των σχετικών Τμημάτων – Σχολών σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Αυγερόπουλος, μιλώντας στο ITV, όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι σε θέση να  επανέλθουν σε ρυθμούς κανονικής λειτουργίας, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ζητά ο ΕΟΔΥ.

  «Υπάρχουν εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες της κατάστασης που βιώνουμε όλοι σε τρεις κυρίως τομείς. Στο επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τόσο σε θεωρητικά όσο και σε εργαστηριακά μαθήματα αφού όλες οι διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης. Υπάρχει αδυναμία εκπόνησης και ολοκλήρωσης τρων πειραμάτων για την διεκπεραίωση των υποχρεωτικών πειραματικών διπλωματικών εργασιών του τελειόφοιτων και επί πτυχίω φοιτητών, αφού δε σπουδάζουν σε Τμήμα ή σε Σχολή Επιστημών Υγείας και όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει έναν αυτονόητο προβληματισμό και στην φοιτητική και στην ακαδημαϊκή κοινότητα ως προς την ορθή εκπαίδευση των φοιτητών. Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την επανεξέταση της ΚΥΑ που επιτρέπει τη διενέργεια κλινικών ασκήσεων σε φοιτητές του τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών των Τμημάτων και των Σχολών Επιστημών Υγείας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγερόπουλος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ