Σάββατο 25.05.2024
More

  Με προτάσεις για το μέλλον της Βελλάς

  Να αποτυπώσουν και την αγωνία των Βελλαϊτών και το ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει στην Ελλάδα και στην ομογένεια, το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην Εκκλησιαστική Ακαδημία πριν από δύο χρόνια, καταθέτοντας όμως και μία σειρά προτάσεων για το μέλλον της, έτσι όπως οι ίδιοι το βλέπουν, προσπαθούν οι δύο Ενώσεις Αποφοίτων Βελλαϊτών, Ιωαννίνων και Αθήνας αντίστοιχα.

  Όπως είχαν προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό, η Ένωση Αποφοίτων Ιωαννίνων και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, με μεθοδικότητα, προχώρησαν στην οργάνωση ενός ανοιχτού συνεδρίου για το μέλλον της Βελλάς το οποίο πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην πόλη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στις 10.30.

  Στο συνέδριο αυτό, θα παρουσιαστούν συνολικά οκτώ προτάσεις για το μέλλον της Βελλάς, σε διάφορους τομείς και κυρίως χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται, όπως ανέφεραν τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιωαννίνων Δημ. Φλώρος, όσο και ο Ιωάννης Γιώσας, μέλος της Ένωσης των Ιωαννίνων που θα είναι και ο πρόεδρος του συνεδρίου. Αμφότεροι στάθηκαν στο ενδιαφέρον που υπάρχει και εντός και εκτός Ελλάδας για το μέλλον της Βελλάς, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι οι προτάσεις που θα διατυπωθούν και τις οποίες έχουν ήδη λάβει γνώση, δεν αντιτίθενται σε ό,τι έχει ακουστεί ήδη (Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών) αλλά λειτουργούν συμπληρωματικά. Το κυριότερο, όπως ανέφερε ο κ. Γιώσας είναι πως πλην του θεωρητικού υποβάθρου, οι προτάσεις είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, αλλά και απόλυτα κοστολογημένες κάτι που μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη ενδεχομένως θέση τους φορείς της Πολιτείας και της Εκκλησίας από το να μπουν στη διαδικασία και να τις κάνουν αποδεκτές ή να μπουν στη διαδικασία να τις συζητήσουν.

  Οι ομιλητές

  Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η ανακοίνωση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, θα γίνει από τον ιατρό δρ. Νικόλαο Κώτση, τον δασολόγο – περιβαλλοντολόγο Κωνσταντίνο Τσακτσίρα, τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεοχάρη Κοσμά, τον γενικό διευθυντή των «Εκπαιδευτηρίων Γείτονα» Ελευθέριο Γείτονα, τον περιφερειακό σύμβουλο, προϊστάμενο του Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ζίτσας Ζώη Γαλατά, τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Σπυρίδωνα Υφαντή, τον ταμία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Ηλία Γαλανό και τον τέως περιφερειακό διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Δημήτριο Φλώρο.

  Εφόσον υπάρξουν και άλλες προτάσεις, θα ακουστούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ όλες θα καταγραφούν ηχητικά και θα δημοσιοποιηθούν σε ειδικό φυλλάδιο το οποίο θα εκδοθεί. «Δε θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με καμία πρόταση που έχει ήδη ακουστεί ή κατατεθεί από την Πολιτεία ή την Εκκλησία. Είμαστε όμως υπέρμαχοι της αντίληψης, ότι όλες οι προτάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώσας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ