Τετάρτη 28.02.2024
More

  Με συνεργασία για την προστασία των δασών

  Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο και υπηρεσιακά στελέχη του.

  Η σύσκεψη αυτή ήρθε ως συνέχεια της πρόσφατης πρότασης του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, για συνεργασία με το ΣΠΑΥ και με στόχο την προστασία των Δασών του Δήμου Αρταίων και ευρύτερα στον νομό.

  Στη συνάντηση, ο κ. Κωνσταντάτος, παρουσίασε αναλυτικά στην αίθουσα έναν Δεκάλογο Προτάσεων που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας για τη σωτηρία των δασών, βασισμένες στο τρίπτυχο εθελοντισμός- νομοθεσία- χρηματοδότηση.

  Όπως σημείωσαν οι δύο Δήμαρχοι στις δηλώσεις τους: «Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τον ΣΠΑΥ να αναλαμβάνει να κάνει δωρεάν τις μελέτες, ώστε να έχουμε σύντομα και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Γιατί η πολιτική θέλει πράξεις».

  Οι δύο Δήμαρχοι, του Ελληνικού και της Άρτας, προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση «επισημοποιώντας» τη συνεργασίας τους και φύτεψαν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, δενδρύλλια στο περιαστικό δάσος της Άρτας.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν με τις τοποθετήσεις τους, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Βασίλης Λαγός, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Άρτας Αριστείδης Θεοδωρής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Κίτσιος, Εκπρόσωποι των Ι.Μ. Άρτης και Πρεβέζης, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ. Κάτω Παναγίας Μιχάλης Νικολάου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας η Ντορίτα Κοντογιάννη, από τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας ο Γιώργος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας Κίμωνας Καλιακάτσος, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Φώτης Χαραλάμπης, από την Διεύθυνση Δασών Ηλίας Μπούτης, ο Προϊστάμενος του ΟΤΕ  Χρήστος Τόλης, η εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Μαίρη Γκουβά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Σωτήρης Χρηστούλης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων, Αντώνης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδαυγής Θεοφάνης Κίτσιος,  ο Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Παναγιώτης Τσαλοκώστας,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη,η Διευθύντρια Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πράσινου Ελένη Τζίμα, ο Προϊστάμενος Καθαριότητας Γιώργος Γεωργούλας,  η Διευθύντρια Ανάπτυξης Μαρία Ανδρέου, η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Περιβαλλοντικών Πολιτικών Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικών Πολιτικών Φωτεινή Κουτσούμπα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ