Κυριακή 24.10.2021
More

  Με συζήτηση η νέα απόφαση για τον χώρο στους πεζούς

  Εντός της εβδομάδας θα επανεξεταστεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας για Ι.Χ που ισχύει από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 28 Ιουνίου

  Εντός της εβδομάδας θα επανεξεταστεί από τον δήμο Ιωαννιτών, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων αλλά αυτή τη φορά όμως και από το Σωματείο Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων, το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας για Ι.Χ που ισχύει από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 28 Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χώρος στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

  Ειδικά το πρώτο διάστημα, το μέτρο φάνηκε να αποδίδει με την ολοένα και μεγαλύτερη προσέλευση πεζών και ποδηλατών. Όμως, με την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης στην παραλίμνια περιοχή τις ώρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, από τις 19.00 έως τις 23.00 διαπιστώθηκε μία κάθετη πτώση της κίνησης, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης της παραλίμνιας περιοχής με Ι.Χ στην πλ. Μαβίλη, τον Μάτσικα, την περιοχή της «Σκάλας».

  Έτσι, ενόψει της λήψης της περιόδου εφαρμογής των ρυθμίσεων αυτών το Σωματείο υπέβαλε ήδη στο δήμο Ιωαννιτών τις αντιρρήσεις του στην ενδεχόμενη παράταση της απαγόρευσης, με τον πρόεδρο Χρ. Τάτση, να τονίζει, ότι μετά το αναγκαστικό λουκέτο των δύο και πλέον μηνών, οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν και την μείωση της κίνησης, λόγω της συγκεκριμένης απόφασης.

  «Αυτό που λέμε, είναι, ότι τα καταστήματα των συναδέλφων σε αυτές τις περιοχές, έχουν αδειάσει μετά τις 21.00 και αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τη βιωσιμότητά τους και για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», σημείωσε ο κ. Τάτσης, που πρόσθεσε, ότι η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε πως το καθεστώς που θα ισχύσει από τις 29 Ιουνίου κι έπειτα θα αποτελέσει προϊόν συναπόφασης των εμπλεκόμενων.

  Η κίνηση στο μεταξύ στα καταστήματα εστίασης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αφού δε βοηθούν και οι καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τις θερμοκρασίες Σεπτεμβρίου.

  «Διαπιστώνουμε θετική διάθεση του κόσμου να βγει έξω και να έρθει στα καταστήματα, αλλά δε βοηθά ο καιρός και μόνο με αυξημένη κίνηση τα σαββατοκύριακα δε μπορεί να κρατηθεί ανοιχτό κανένα κατάστημα», τόνισε ο κ. Τάτσης.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ