Τετάρτη 03.03.2021
More

  Με τηλεκπαίδευση και τα ΙΕΚ

  Μάθημα παρά τις όποιες δυσκολίες

  Εξ αποστάσεως μαθήματα και για τους μαθητές των ΙΕΚ. Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης ενεργοποίησε ψηφιακά εργαλεία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία εκπαιδευτών και σπουδαστών.

  Η εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση είναι το μόνο πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι εκπαιδευτές και σπουδαστές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα, χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Για την τηλεκπαίδευση μίλησε ο διευθυντής των δημόσιων ΙΕΚ Ιωαννίνων, Μιχάλης Αλεξίου.

  Στις πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του κάθε ΔΙΕΚ (Open eClass, Moodle κ.λ.π) γίνεται ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους εκπαιδευτές, το οποίο θα αναρτάται για το κάθε μάθημα ειδικότητας προς μελέτη από τους σπουδαστές. Επιπρόσθετα, για τη διασφάλιση της αλληλεπίδρασης σπουδαστών και εκπαιδευτών θα δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης τεστ, ερωτηματολογίων ή εκπόνησης γραπτών εργασιών από τους σπουδαστές τις οποίες θα αναρτούν στην πλατφόρμα.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ