Κυριακή 25.02.2024
More

  Με την ελπίδα για οφέλη στην πρωτογενή παραγωγή

  Ο περιφερειάρχης Ηπείρου τόνισε, ότι σταδιακά διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες στην πρωτογενή παραγωγή

  Την ευχή και ελπίδα ταυτόχρονα, που αποτυπώνει και την αγωνία των παραγωγών και κτηνοτρόφων της Ηπείρου, η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, να αποβεί προς όφελος του πρωτογενούς τομέα, εξέφρασε ο Αλ. Καχριμάνης.

  Η νέα μετοχική σύνθεση της εταιρείας μετά την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το fund CVC, έχει ήδη προκαλέσει τεράστια αίσθηση στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, αφού το fund αυτό έχει ήδη δημιουργήσει έναν υπερόμιλο στον οποίο η ΔΩΔΩΝΗ παίζει πια πρωταγωνιστικό ρόλο.

  Ο περιφερειάρχης Ηπείρου τόνισε, ότι σταδιακά διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για καλύτερες ημέρες στην πρωτογενή παραγωγή και δη στην τοπική κτηνοτροφία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των μέτρων για την αποτροπή του φαινομένου των ελληνοποιήσεων του εισαγόμενου γάλακτος.

  «Εκτιμώ, ότι όλες αυτές οι αλλαγές στη ΔΩΔΩΝΗ και σε συνδυασμό με τις αλλαγές με τους ελέγχους που γίνονται θα έχουν θετικά αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους, όπως όμως και για το προϊόν ΠΟΠ της φέτας. Η νέα ιδιοκτησία, θεωρώ, ότι μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση της φέτας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος και των κτηνοτρόφων της περιοχής, που άντεξαν μία πενταετία με χαμηλές τιμές. Πιστεύω, ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν και πως από τον Σεπτέμβριο, οι τιμές στο πρόβειο γάλα για τον παραγωγό θα ξεπεράσουν το ένα ευρώ», ανέφερε.

  Για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας

  Στην περιφέρεια Ηπείρου στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης έχει ενταχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα λάβουν ενίσχυση στο αντίστοιχο πρόγραμμα, σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας. Από την άλλη όμως, υπάρχει και ένας αριθμός 4000 και πλέον επιχειρήσεων, οι οποίες δε ν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και δε θα λάβουν καμία χρηματοδότηση, ούτε φαίνεται πως υπάρχει κάποια ελπίδα, γι’ αυτές μέσω της διαδικασίας των ενστάσεων.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ