Σάββατο 08.05.2021
More

  Μέχρι και δύο οι επιβάτες στα Ταξί

  Ικανοποιήθηκε το εύλογο και απόλυτα δίκαιο αίτημα των ιδιοκτητών ταξί, από το υπ. Μεταφορών και με τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το υπουργείο επιτρέπει πλέον την επιβίβαση και εξυπηρέτηση μέχρι δύο επιβατών ανά μίσθωση στα ταξί.

  Με την απόφαση αυτή αφενός ικανοποιείται ένα κύριο αίτημα του κλάδου, όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των δύο Σωματείων Αυτοκινητιστών Ταξί Ιωαννίνων Μιχ. Ψήνας και Κων. Γκαρόζης αντίστοιχα, παράλληλα όμως δίνεται και μία μεγάλη ανάσα στις οικογένειες που ήταν αναγκασμένες να χρησιμοποιούν διαφορετικό μέσο μετακίνησης, ακόμη και αν επρόκειτο για μεταφορά μόνο δύο ατόμων.

  Ένα δεύτερο αίτημα που εκκρεμεί έχει να κάνει με τα μαθητικά δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα και κυρίως από τις 18 Μαΐου, όταν και πρόκειται να ανοίξουν και πάλι τα Γυμνάσια και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου, με τον κλάδο να ζητά την απελευθέρωση του αριθμού των μαθητών, που θα μπορούν να μεταφέρονται με το ταξί, αν και κάτι τέτοιο θεωρείται από δύσκολο έως αδύνατο.

  Κίνητρα για αντικατάσταση οχημάτων

  Το υπουργείο στο μεταξύ προωθεί ευεργετικές διατάξεις για την αντικατάσταση του παλιού στόλου των ταξί σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα εξετάζεται η επιδότηση με ποσό 5.000 έως 8.000 ευρώ της αγοράς νέου ηλεκτρικού οχήματος και της απόσυρσης από την κυκλοφορία του παλαιού, το οποίο θα οδηγείται προς καταστροφή. Αυτό που συζητείται στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή είναι εάν η απόσυρση των ρυπογόνων ταξί θα ξεκινήσει από τις 10 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα κ.λπ.) ή θα εφαρμοστεί εξαρχής σε όλη την επικράτεια. Εκτός των άλλων, θα προβλεφθούν και ειδικές πιάτσες για τα ηλεκτροκίνητα ταξί, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες φόρτισής τους.

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ