Πέμπτη 22.04.2021
More

  Μεγάλες ζημιές στο Βοτονόσι από την κακοκαιρία

  Όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου το πρωί της Τρίτης

  Ένας νεαρός άνδρας κινδύνεψε να πνιγεί, όταν το όχημα που οδηγούσε σε δημοτική οδό στο Βοτονόσι του δήμου Μετσόβου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου, το πρωί της Τρίτης.

  Ο ίδιος πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και να φτάσει σε ασφαλές σημείο, από όπου ειδοποίησε συγγενικά του πρόσωπα και συγχωριανούς, οι οποίοι προσέτρεξαν σε βοήθεια, απεγκλωβίζοντας και τον νεαρό άνδρα και το όχημά του.

  Η Τοπική Κοινότητα Βοτονοσίου, όπως και άλλες στο Δήμο Μετσόβου, γνώρισε την οργή της φύσης, με την θεομηνία της Δευτέρας, που προκάλεσε καταστροφές και πολλά προβλήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Κοινότητας, αλλά και στους δρόμους σύνδεσης με τις άλλες Κοινότητες. Μεγάλες ζημιές επίσης έχουν δημιουργηθεί σε πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική ζημία.

  Ακόμη και μέσα στο χωριό, η θεομηνία προκάλεσε καθιζήσεις με κάποια σπίτια να κρέμονται πλέον στο χείλος του γκρεμού και τους κατοίκους να τα έχουν εγκαταλείψει, προσωρινά τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν παρεμβάσεις αποκατάστασης. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται ήδη ο Δήμος Μετσόβου, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, που έχει ήδη ζητήσει να συμπεριληφθεί και ο δήμος Μετσόβου στη λίστα των δήμων που πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ