Δευτέρα 27.06.2022
More

  Μεγάλη η συμμετοχή των Αρτινών στις πράσινες δράσεις

  Με ικανοποιητική συμμετοχή έγιναν οι δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συμβολικές δράσεις, σε όλο το εύρος του Δήμου. Ειδικότερα, έγιναν δεντροφυτεύεις, στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, στην Ροδαυγή, δημιουργήθηκαν  πράσινες γωνιές στην πόλη, ενώ καθαρίστηκαν τα μονοπάτια στο λόφο της Περάνθης και στην Ροδαυγή  με την πολύτιμη βοήθεια Συλλόγων και δημοτών.

  Αλλά και μέσα στην πόλη, δεν έλειψαν οι δράσεις που παρακινούσαν τους πολίτες να σκεφτούν το νόημα αυτής της ημέρας. Οικολογικές τσάντες με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση μοιράστηκαν στην κεντρική πλατεία, μαζί με αρωματικά φυτά.  Παράλληλα,  οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Τεχνικών Έργων  του Δήμου τοποθέτησαν 40 νέους μικρούς κάδους, σε κεντρικά σημεία της πόλης.

  Ξεχωριστή ήταν η συνδρομή του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας και του Σώματος Προσκόπων Ελλάδας (Παράρτημα Άρτας), αλλά και των δημοτών, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαριστεί προσωπικά.

  Συνέβαλαν τα μέγιστα και τα στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

  Το σχόλιο του Δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη σχετικά:

  «Ο Δήμος, οι υπηρεσίες, οι εθελοντικές οργανώσεις, οι δημότες σήμερα συμμετείχαμε όλοι μαζί στις δράσεις ευαισθητοποίησης. Και αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα, που θα μπορούσαμε να εκπέμψουμε: το περιβάλλον μας αφορά όλους εξίσου- μαζί το προστατεύουμε όλοι εξίσου.  Ο Δήμος μας υλοποίει δράσεις και έργα προστασίας του περιβάλλοντος καθόλη την διάρκεια του χρόνου, ώστε να το παραδώσουμε όσο γίνεται καλύτερο στις επόμενες γενιές».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ