Δευτέρα 18.01.2021
More

  Μεγάλη μείωση κίνησης στους φούρνους

  Ελάχιστα είναι τα αρτοποιεία στην πόλη που παραμένουν ανοιχτά παρότι ο κλάδος εξαιρέθηκε από την αρχική λίστα των επαγγελμάτων που μπορούν να τύχουν των ευεργετημάτων της προσωρινής αναστολής εργασίας.

  Η μείωση της κίνησης ξεπερνά το 60% σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Ιωαννίνων Θεοδ. Σίνδρο που μετέφερε το καθολικό αίτημα του κλάδου, ώστε να συμπεριληφθούν και τα αρτοποιεία στη λίστα των επαγγελμάτων που δικαιούνται να προχωρήσουν σε αναστολή εργασίας.

  Ήδη πάντως και στην πόλη των Ιωαννίνων αρκετά καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, ωστόσο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και τα αρτοποιεία να συμπεριληφθούν στην επόμενη λίστα των επαγγελμάτων, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

  Οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται σύμφωνα με τον κ. Σίνδρο όπως κάνουν ήδη από τα σούπερ μάρκετ, που διαθέτουν άρτο, ωστόσο πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 20 ημέρες έχει εκτοξευθεί η διάθεση οικιακών αλεύρων σε ποσοστό 140%, κάτι που σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός πολιτών ζυμώνει στο σπίτι το ψωμί για τις ανάγκες της οικογένειας.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ