Κυριακή 25.07.2021
More

  Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού

  Μαζική προσέλευση στην τελευταία για φέτος αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού

  Την τελευταία δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για το τρέχον έτος διοργανώνει σήμερα Τετάρτη από τις 09.00 έως τις 14.00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, το παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και την Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Η αιμοδοσία αυτή φιλοδοξία του Ερυθρού Σταυρού και των διοργανωτών, είναι να αποτελέσει την απαρχή για τη δημιουργία ενός διαφορετικού μοντέλου εθελοντικών αιμοδοσιών από το 2021.

  Σε χθεσινές του δηλώσει ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων, Κων. Ντακαλέτσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  Η σκέψη και ο στόχος που έχει θέσει ο Ερυθρός Σταυρός, συναντώντας ήδη αποδοχή από τους φορείς και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι να διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε η συγκέντρωση μονάδων αίματος να είναι μεγαλύτερη σε μία αιμοδοσία, αντί να συγκεντρώνονται για παράδειγμα 5-10 φιάλες αίματος για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος κάθε Συλλόγου. «Με την ίδια διαδικασία και αφού ο Ερυθρός Σταυρός δε διαθέτει Τράπεζα Αίματος, οι Σύλλογοι και οι άλλοι φορείς θα μπορούν απλώς να προσέρχονται σε μία αιμοδοσία με πιο μαζικό χαρακτήρα και να δηλώνουν τις μονάδες αίματος για την Τράπεζα που θα εξακολουθήσουν να διατηρούν και να την ενισχύουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ