Τετάρτη 03.06.2020
More

  «Μένουμε σπίτι» για προστασία και αλληλεγγύη

  Η οδηγία των αρμόδιων υπηρεσιών υγείας για το «Μένουμε σπίτι» πήγε… περίπατο από το πρωί της Δευτέρας σε πολλές δυστυχώς περιπτώσεις, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και επιχειρηματολογία, και στην πόλη των Ιωαννίνων.

  Μπορεί η κίνηση να μην ήταν αντίστοιχη μίας καθημερινής ημέρας, ωστόσο όπως είχε την ευκαιρία καθένας να διαπιστώσει η κίνηση στους κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους ήταν αρκετά αυξημένη. Εκείνο δε που έκανε τεράστια εντύπωση ήταν πως μεταξύ των πολιτών που επέλεξαν να μην μείνουν στο σπίτι ήταν και αρκετά άτομα τρίτης ηλικίας.

  Διακρίνοντας την κατάσταση αυτή, αλλά και με αίσθημα ευθύνης όχι μόνο από την ιδιότητα του δημάρχου, αλλά και από αυτή του ιατρού, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

  «Είναι γεγονός ότι η καθημερινότητά μας αλλάζει, διαφοροποιείται, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε και τις ελευθερίες και τις κινήσεις μας.

  Συνάμα είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη και να αποδείξουμε ότι σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, τους ηλικιωμένους και τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

  Γι’ αυτό ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το ζητώ από όλους τους συμπολίτες μου. Το ζητώ από τους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά. Μένουμε στο σπίτι για να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, όλους τους ανθρώπους.

  Είναι η ώρα της ύψιστης ατομικής ευθύνης. Είναι η στιγμή που πρέπει ως πολίτες να κάνουμε το καθήκον μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

  Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να υπακούμε, να παίρνουμε μέτρα για να προστατευθούμε» υπογράμμισε στις δηλώσεις του.

  Απέναντι στις φήμες

  Ο κ. Ελισάφ έκανε ακόμη δύο επισημάνσεις αφενός για το γκρουπ των επισκεπτών στους Αγίους Τόπους και αφετέρου για την ακανόνιστη προσέλευση στα νοσοκομεία.

  Για τους μεν πρώτους είπε πως δεν έχει προσβληθεί κανείς από τους Αγίους Τόπους από κορωνοϊό, οι οποίοι ελέγχονται καθημερινά από τη διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.

  «Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα νοσοκομεία μας. Έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια ξέρω ότι περνάνε πολύ δύσκολες μέρες και ώρες. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για όσα κάνουν και συμβουλεύω τους συμπολίτες μου να μην προστρέχουν στα νοσοκομεία αν δεν υπάρχουν σοβαρά συμπτώματα. Βοηθάμε με τον τρόπο αυτό για καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη».

  Μέτρα στις υπηρεσίες

  Αναφέρθηκε επιπλέον στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των εργαζομένων του δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, γνωστοποιώντας ότι θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες καταβολής των ανταποδοτικών και άλλων τελών, με ιδιαίτερη μέριμνα στους επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που πλήττονται περισσότερο από το λουκέτο στα καταστήματα.

  – Οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν κανονικά. Η επικοινωνία ωστόσο των πολιτών θα πρέπει να γίνεται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Όπου κρίνεται απαραίτητο θα πρέπει να γίνεται με ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλες οι οδηγίες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

  – Έχει προγραμματιστεί άμεσα η απολύμανση όλων των δομών του Δήμου.

  – Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στις υπηρεσίες που έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες και έχουν δοθεί οδηγίες στους υπαλλήλους να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.

  – Έχουν κλείσει όλοι οι αθλητικοί χώροι. Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν την συνάθροιση στις παιδικές χαρές και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.

  – Έχει διανεμηθεί και έχει αναρτηθεί ενημερωτικό υλικό με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

  – Έχει ανασταλεί η διοργάνωση οποιασδήποτε πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας από Πολιτιστικούς Συλλόγους, Δήμο, ΝΠΔΔ και Δημοτικές Επιχειρήσεις

  – Οι χώροι άθλησης (γήπεδα κλπ.) είναι πλέον κλειστοί και για όλα τα τμήματα υποδομών όλων των αθλητικών σωματείων.

  – Θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου.

  – Θα ληφθεί μέριμνα για την ανακούφιση του κλάδου υγειονομικού ενδιαφέροντος που πλήττεται άμεσα από την κρίση.

  – Τα συλλογικά όργανα του Δήμου θα λειτουργήσουν με βάση τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

  «Καλούμε όλους τους υπαλλήλους και δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης COVID – 19 που εκδίδονται από του Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

  Ιδιαίτερα παρακαλούνται οι ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι και έχοντες χρόνια υποκείμενα νοσήματα) να μένουν στις οικίες τους.

  Πώς «βρίσκουμε» τον Δήμο

  Για εξυπηρέτηση από τον Δήμο, τα ΚΕΠ ή τα Κέντρα Κοινότητας, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στους ακόλουθους αριθμούς:

  1. ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 2651361117-100

  2. ΚΕΠ : 2651070916

  3. ΔΕΥΑΙ: 2651054500

  4. ΤΑΠ: 2651361322

  5. ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ:2651361343/ 344

  6. ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ: 2651361350/351

  7. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: 2651020015

  8. ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:2651361105

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ο Ι. Βιτάλης για τις ελληνοποιήσεις προϊόντων

  Δήλωση του κ. Ιωάννη Βιτάλη Προέδρου Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Αντιπροέδρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

  Με μικρές αλλαγές «πεζοδρόμηση» της παραλιμνίου ως το τέλος Ιουνίου

  Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστεί η «πεζοδρόμηση» στην παραλίμνια περιοχή, καθώς το μέτρο έχει αγκαλιαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

  Δωρεά υφασμάτινων μασκών από την Τράπεζα Ηπείρου στον ΟΚΠΑΠΑ

  Ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. παρέλαβε από τα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου υφασμάτινες μάσκες προστασίας για το προσωπικό των δομών του

  Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια – Τι ισχύει για κατασκηνώσεις και εστιατόρια

  Την άρση των μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

  Επί ποδός η Τροχαία με αυξημένα μέτρα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

  Επί ποδός θα είναι η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς αναμένεται αυξημένη κίνηση εκδρομέων.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.