Σάββατο 11.07.2020
More

  Μένουν εκτός δουλειάς για τυπικούς λόγους

  Δεν είναι πολλά τα περιθώρια δικαίωσης για τις 17 εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΠΓΝΙ, που μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών τους από τον ΑΣΕΠ, αναμένουν τη λύση των συμβάσεών τους, για τυπικούς λόγους και στη θέση τους θα προσληφθούν οι 17 επιλαχόντες της ίδιας προκήρυξης.

  Το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΠΓΝΙ πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας με τη συμμετοχή πολλών εργαζόμενων του νοσοκομείου, ως έκφραση στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των 17 καθαριστριών. Ωστόσο, με δεδομένο πως η διαδικασία ελέγχου από τον ΑΣΕΠ έχει φτάσει πια στο τέλος της και δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια διεκδίκησης ή νομικών ερμηνειών, μοναδική λύση φαντάζει για τις εργαζόμενες, η πρόσληψή τους μέσω της διαδικασίας που υλοποιεί το ΠΓΝΙ για την πρόσληψη 50 συνολικά εργαζομένων στην καθαριότητα. Μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά από τους 50 εργαζόμενους που ζητά το νοσοκομείο έχουν προσληφθεί οι 12.

  Η προοπτική αυτή επισημάνθηκε ως πρόταση και από τον διοικητή του ΠΓΝΙ Β. Τσίκαρη σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της κινητοποίησης, αλλά και από τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

  Ο κ. Τσίκαρης έκανε λόγο για μία αδικία που συντελέστηκε σε βάρος των 17 εργαζόμενων, η οποία μπορεί να διορθωθεί μόνο εάν προσληφθούν μέσω της διαδικασίας που έχει κινήσει το νοσοκομείο για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας.

  «Έχουμε ζητήσει 50 επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα και έχουν ήδη έρθει 12. Θεωρούμε, ότι αφού οι 17 εργαζόμενοι θα απολυθούν και στη θέση τους θα αναλάβουν υπηρεσία άλλοι, θα μπορούσαν να προσληφθούν και να καλύψουν τα κενά των άλλων θέσεων. Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στο νοσοκομείο με τη λειτουργία νέων δομών, όπως η Μονάδα Λοιμωδών και η ΜΑΦ. Είναι μία πολιτική απόφαση όμως», τόνισε ο κ. Τσίκαρης.

  Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ όπως μεταφέρθηκε από τον αντιπρόεδρο Άρη Φωτίου.

  Η Χριστίνα Παπαδημητρίου, μία εκ των 17 εργαζομένων στην καθαριότητα αναφέρθηκε στους τυπικούς λόγους για τους οποίους η ίδια και οι συνάδελφοί της, θα χάσουν τη δουλειά τους, κάποιοι μάλιστα ενώ απέχουν ελάχιστο χρόνο πριν τη συνταξιοδότησή τους.

  Ο κανόνας των συμβασιούχων

  Μία βασική πτυχή πάντως της συγκεκριμένης υπόθεσης, που αναδεικνύει ωστόσο και μία διαχρονική παθογένεια αλλά και τις πολιτικές επιλογές, διαχρονικά, είναι ο αριθμός των συμβασιούχων εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ και γενικότερα στα νοσοκομεία της χώρας. Μόνο στο ΠΓΝΙ υπάρχουν 507 συμβασιούχοι, οι οποίοι πληρώνονται από το νοσοκομείο, κοστίζοντας (μισθοδοσία – ασφαλιστικές εισφορές) περίπου 1,2 εκ το μήνα. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας, η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα, είναι η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και φυσικά η τροποποίηση του Οργανισμού του νοσοκομείου.

  Ο Γ. Πρέντζας από το ΠΑΜΕ Υγείας και ο Χαρ. Παππάς αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ, αναφέρθηκαν και σε άλλες απολύσεις συμβασιούχων στον τομέα της υγείας, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, όπως στη Λευκάδα.

  Τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου τέλος, στις εργαζόμενες καθαρίστριες μετέφερε ο Κων. Ηλίας, γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΙ.

   

   

   

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Κακαβιά- 1.000 δείγματα το τριήμερο

  Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο τελωνείο της Κακαβιάς ξεκινά από σήμερα ελέγχους για κορωνοϊό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 11-12 Ιουλίου

  Κ. Μητσοτάκης από Γέφυρα Πλάκας- Σύμβολο ενότητας με βάση το έργο

  Τη Γέφυρα Πλάκας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Τρία θετικά κρούσματα σε Ήπειρο και Ιόνια νησιά

  Τα πρώτα "εισαγόμενα" θετικά κρούσματα κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων. 

  Ανάπτυξη με βάση τον σεβασμό στο περιβάλλον

  Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διασύνδεση των ορεινών όγκων με την πρωτογενή παραγωγή.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.