Δευτέρα 27.06.2022
More

  Μέρα νύχτα μπορούν να λειτουργούν τα περίπτερα

  Διευκρινίσεις μετά τα περιοριστικά μέτρα

  Τη δυνατότητα να λειτουργούν σε 24ωρη βάση και να μην υποχρεούνται να κλείνουν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, απέκτησαν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στην ΠΕ Ιωαννίνων μετά τη σχετική διευκρίνιση που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης, αναφορικά με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην περιοχή.

  Τα περίπτερα μπορούν να μένουν ανοιχτά όλες τις ώρες της ημέρας, ωστόσο όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Σίνδρος, πρόεδρος του Συνδέσμου Εκμεταλλευτών Ιδιοκτητών Περιπτέρων Ιωαννίνων, απαγορεύεται από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5τα ξημερώματα, να πωλούν αλκοολούχα ποτά.

  Επίσης θα πρέπει το ίδιο διάστημα, να καλύπτουν και οπτικά τα αλκοολούχα ποτά. «Προφανώς και έχουμε υποχρέωση να τηρούμε τα μέτρα, πρώτα για την υγεία όλων μας, αλλά και επειδή τυχόν παραβάσεις, επιφέρουν βαρύτατα πρόστιμα.

  Το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ και λουκέτο στο περίπτερο για τρεις ημέρες και αν υπάρξει δεύτερη παράβαση, το λουκέτο είναι για 20 ημέρες. Καμία επιχείρηση δεν είναι σε καλή κατάσταση, όλες έχουν πληγεί, αλλά εύκολα ή δύσκολα οφείλουμε να προσαρμοστούμε», ανέφερε ο κ. Σίνδρος.

  Εκτός της οικονομικής ενίσχυσης

  Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στο μεταξύ βρέθηκαν μπροστά σε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη, διαπιστώνοντας πως ο δικός τους ΚΑΔ δεν εντάσσεται στη λίστα των επιχειρήσεων που έχουν δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω της περιφέρειας Ηπείρου.

  «Στην πρώτη φάση της πανδημίας, ο κλάδος μας εντάχθηκε με καθυστέρηση στις πληττόμενες επιχειρήσεις και τώρα διαπιστώνουμε με έκπληξη, ότι δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και δικαιούνται την ενίσχυση αυτή. Πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με τις οικογένειές τους, που δουλεύουν 24ωρα για να εισπράττουν για λογαριασμό του κράτους, τους φόρους. Έχουμε κάποιες επαφές με την περιφέρεια Ηπείρου και το Επιμελητήριο και βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε κάτι διαφορετικό», ανέφερε ο κ. Σίνδρος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ