Πέμπτη 23.09.2021
More

  Μετά τις γιορτές οι αποφάσεις για τα σχολεία

  Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση- Εξετάζονται όλα τα δεδομένα

  Έντονη είναι η συζήτηση σε κυβέρνηση και επιτροπή ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων μετά το πέρας των εορτών κι εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων και διαπιστωθεί περαιτέρω μείωση διασωληνωμένων και θανάτων από τον κορωνοϊό.

  Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές αναμένεται να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης στις 23 Δεκεμβρίου, με γονείς και εκπαιδευτικούς να αναμένουν τις όποιες αποφάσεις για επιστροφή στα σχολεία.

  Ο διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης, ρωτήθηκε για την σημερινή εικόνα λέγοντας ότι όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν ζοριστεί από την τηλεκπαίδευση και τα προβλήματα είναι πολλά ειδικά για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που κάνουν μάθημα από τον υπολογιστή.

  Πάντως, μέχρι στιγμής, όλα είναι σενάρια για το τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και εάν θα υπάρξει διαφορετική προσέγγιση ανά περιφέρεια και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

  Στο μεταξύ, ο κ. Καμπουράκης ρωτήθηκε και για τις ανατροπές που φέρνουν σε χιλιάδες υποψηφίους που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις οι αλλαγές που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

  Εν μέσω μίας ακόμη δύσκολης σχολικής χρονιάς, όπου οι μαθητές συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές μέσω τηλεκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά από αλλαγές που προτίθεται να προωθήσει και αφορούν στην εισαγωγή των υποψηφίων στα τμήματα και τις σχολές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενημέρωσε τους πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τις δύο βασικές αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει. Η πρώτη σχετίζεται με τη θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία θα καθορίζεται από το κάθε τμήμα ξεχωριστά και η δεύτερη αφορά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου σε δύο φάσεις.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ