Παρασκευή 02.12.2022
More

  Μέτρα για να στηριχθεί η κοινωνία

  Ένα ηχηρό μήνυμα θέλει να στείλει η απεργία

  Να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι αφενός στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και αφετέρου να ζητήσουν την υλοποίηση ενός πλέγματος μέτρων, που θα στηρίζουν το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, θέλουν οι διοργανωτές της αυριανής πανελλαδικής απεργίας, που έχουν προκηρύξει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντίστοιχα.

  Φιλοδοξία των συνδικαλιστικών ηγεσιών αλλά και των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα, είναι η απεργία της 6ης Απριλίου να αποτελέσει τον προάγγελο για τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών, από τις αρχές της οικονομικής κρίσης στη δεκαετία του 2010, την Πρωτομαγιά. Εκτός από τα μείζονα οικονομικά ζητήματα, με τις τεράστιες ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων για την απεργία της Τετάρτης μπαίνει και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, με κοινό αίτημα το τέρμα των εχθροπραξιών.

  Σε ένα πρώτο κύμα συνεντεύξεων Τύπου ενόψει τις αυριανής απεργίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Πραμαντιώτης, ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών – Φανοποιών και Συναφών Επαγγελμάτων Ευάγ. Βλάχος, ο Γαβριήλ Παντής από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Δημ. Ροσιλόβαλης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, απηύθυναν ανοιχτό προσκλητήριο σε εργαζόμενους και άνεργους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ