Τετάρτη 14.04.2021
More

  Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη

  Οικογενειακά και στα μπαλκόνια οι περισσότεροι

  Μπορεί τα νέα μέτρα να ανακοινώθηκαν. Μπορεί η ψυχολογία πολλών να είναι στα… Τάρταρα, καθώς ο εγκλεισμός έχει κουράσει τους πάντες ενώ η κατάσταση καταρρακώνει και τους πιο αισιόδοξους.

  Ωστόσο, είναι Τσικνοπέμπτη και πολλοί είναι εκείνοι που θέλησαν, έστω και κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες, να γιορτάσουν έστω και οικογενειακά.

  Οι περισσότεροι λοιπόν αντιστέκονται και ετοιμάζουν κάρβουνα για να ψήσουν έστω και στα μπαλκόνια!

  Από νωρίς την Πέμπτη το πρωί στα κρεοπωλεία και τα ψητοπωλεία δεκάδες καταναλωτές που τηρούσαν τα μέτρα ανέμεναν είτε για να αγοράσουν κρέας, είτε για να παραγγείλουν και να τα πάρουν έτοιμα ψημένα.

  Σε όλα τα γειτονικά κρεοπωλεία και στα ψητοπωλεία οι παραγγελίες διαδεχόταν η μια την άλλη ενώ οι μυρωδιές από το τσίκνισμα του κρέατος «έσπαγαν» την μύτη περαστικών και μη.

  Αν και η Τσικνοπέμπτη είναι αλλιώς στο μυαλό και στην μνήμη όλων μας, με ανταμώματα και μεγάλες παρέες, οι φετινές συνθήκες δεν επιτρέπουν συγκεντρώσεις και «τραπεζώματα».

  Στο ίδιο μήκος και οι πολίτες που θα τσικνίσουν κάνοντας υπομονή μέχρι να τελειώσουν οι απαγορεύσεις και τα μέτρα να αποτελέσουν παρελθόν που κανείς δεν θα θέλει να αναπολεί.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ