Τετάρτη 03.03.2021
More

  Μία η φωτογραφία, διπλή η θλίψη

  Προβληματισμό προκαλεί η φωτογραφία της 5ης ΕΜΑΚ

  Το τραγικό συμβάν με το ατύχημα που οδήγησε στο θάνατο μετά από πτώση τον 58χρονο κυνηγό από το Κεφαλόβρυσο αποτέλεσε μία δυσάρεστη στιγμή του Σαββατοκύριακου, φυσικά πριν απ’ όλους για την οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.

  Στο epirusonline δημοσιεύσαμε την είδηση το πρωί της Κυριακής, μαζί με μία φωτογραφία από την μεταφορά της σορού από άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ. Προβληματιστήκαμε διπλά για τη συγκεκριμένη ανάρτηση με τη φωτογραφία γιατί αφενός δεν είναι ωραίο θέαμα για τα συγγενικά πρόσωπα του θανόντος να βλέπουν μία τέτοια φωτογραφία και αφετέρου γιατί υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες σε αυτήν που γεννούν πολλές απορίες.

  Το έργο της 5ης ΕΜΑΚ ως υπηρεσία είναι γνωστό σε όλους, το έχουμε αναδείξει κι εμείς πολλές φορές με διάφορες αφορμές σε πολλά συμβάντα. Το να αναρτούν όμως οι επικεφαλής ή οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση, φωτογραφίες με τη μεταφορά της σορού, ποζάροντας κιόλας και κάποιοι εξ αυτών να χαμογελούν μπροστά στο φακό, είναι επιεικώς απαράδεκτο.

  Όπως απαράδεκτα και εξωφρενικά είναι τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση στο προφίλ ενός εκ των επικεφαλής σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εκτός από τα «μπράβο», τα «σπουδαία δουλειά», και τις φατσούλες(!) υπάρχουν και διάφορα αστειάκια, που σίγουρα δεν ταιριάζουν με το περιστατικό και τις δραματικές του διαστάσεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι όλα τα περιστατικά ίδια.

  Να βγάζουμε φωτογραφίες και να χαμογελάμε, όταν σώζουμε μία γίδα που έχει πέσει σε βάραθρο, αλλά δε μπορούμε να το κάνουμε και για έναν άνθρωπο, που γλίστρησε σε γκρεμό και σκοτώθηκε… Λίγος μεγαλύτερος σεβασμός στη μνήμη του νεκρού και στην οικογένειά του, δε θα έβλαπτε.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ