Τετάρτη 28.02.2024
More

  Μηνιαία συνάντηση του Συντονιστικού για τους πρόσφυγες

  Η μηνιαία συνάντηση των φορέων της Ηπείρου που έχουν άμεση εμπλοκή με το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

  Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, εκπρόσωποι δήμων όπου λειτουργούν δομές φιλοξενίας, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις δομές που λειτουργούν στην Ήπειρο, σε ξενοδοχεία, ξενώνες και μισθωμένα διαμερίσματα φιλοξενούνται 3.900 πρόσφυγες.

  Ο μεγαλύτερος αριθμός -1.173- βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά ενώ 654 φιλοξενούνται στο Κέντρο του πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη, στη Φιλιππιάδα.

  Για το 81% του πληθυσμού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης ασύλου.

  Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επεσήμανε για μία ακόμη φορά το έλλειμμα ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών για τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών.

  Παράλληλα έκανε γνωστό ότι από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εντός των επομένων ημερών θα συμπληρωθεί με εκπροσώπους που θα οριστούν από φορείς και ΜΚΟ.

  Επίσης σε συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

  Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το Συνέδριο Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ