Σάββατο 20.07.2024
More

  Μωβ κάδοι ανακύκλωσης και στην Άρτα

  Ένα ακόμα «ρεύμα ανακύκλωσης» δημιουργεί ο Δήμος με την τοποθέτηση μωβ κάδων ανακύκλωσης σε 30 σημεία στην πόλη και τα χωριά. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι δημότες να συνδράμουν στην περιβαλλοντική διαχείριση ρούχων και παπουτσιών, κερδίζοντας ταυτόχρονα ανταποδοτικά δώρα. Κερδισμένα θα βγαίνουν και τα σχολεία του Δήμου, αφού ανταποδοτικά θα εξοπλίζονται με σχολικά είδη.

  Ειδικότερα, η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να καταβάλει ετησίως στον Δήμο σε ανταπόδοση του προγράμματος ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων το ποσό των δυο 2.200 ευρώ.

  Τα χρήματα αυτά, με την μορφή δωροεπιταγών, θα τα δαπανά ο Δήμος με την σειρά του για την αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Χρ. Τσιρογιάννη, που υπέγραψε την σχετική σύμβαση:

  «Η Άρτα έχει αποδειχθεί ότι αγαπά την ανακύκλωση. Γι’ αυτό και προχωράμε σ’ ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης, τους μωβ κάδους, για να έχουμε διαλογή ρούχων και παπουτσιών στην πηγή. Έχει αποδειχθεί ότι η διαλογή στην πηγή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων, πιο φιλικός προς το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας παράλληλα πόρους για τον Δήμο μας, δηλαδή μειώνοντας τα απορρίμματα του πρασίνου κάδου εξοικονομούμε χρήματα από την διαχείρισή τους. Είναι καιρός να καταλάβουμε πως με την ανακύκλωση κερδίζουν όλοι και οι μωβ κάδοι το αποδεικνύουν αφού βγαίνουν κερδισμένα τα σχολεία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φυσικά το περιβάλλον».

  Τι ανακυκλώνουμε, όμως, στον μωβ κάδο;

  –      Ρούχα
  –      Παπούτσια
  –      Λευκά είδη
  –      Αξεσουάρ

  Τι κερδίζει το περιβάλλον;

  –      Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων στους χώρους υγειονομικής ταφής
  –      Διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό

  Ποιοι θα κερδίσουν με τις δωροεπιταγές;
  –      Τα σχολεία
  –      Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
  –      Οι ευπαθείς συμπολίτες μας
  –      Όλοι μας!

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ