Κυριακή 31.05.2020
More

  Μπαράζ αντιδράσεων για μία… μη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων τα μέτρα υπέρ των πολιτών και των επιχειρήσεων με τη δημοτική αρχή να απαντά ότι έρχεται το επόμενο διάστημα η ανακοίνωση της πρότασής της

  Μπαράζ αντιδράσεων από την αντιπολίτευση του Δήμου Ιωαννιτών για τη μη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας του θέματος για τη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις από την πανδημία στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της πόλης. Το αίτημα κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και συντάχθηκαν και οι άλλες παρατάξεις. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή τονίζει ότι έχουν δρομολογηθεί τα μέτρα και θα προωθηθούν και ότι ενημέρωσε σχετικά τις παρατάξεις.

  Η αντιπολίτευση
  Η «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα αναφέρει σε ανακοίνωσή της χτες, ότι «μπορεί οι εφαρμοστικές αποφάσεις να πρέπει να παρθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου ή και τα Νομικά του Πρόσωπα, ωστόσο την πολιτική κατεύθυνση οφείλει να τη δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι και το κυρίαρχο όργανο». Η παράταξη θα καταθέσει το επόμενο διάστημα «ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για λήψη μέτρων με στόχο την βοήθεια και ελάφρυνση των συμπολιτών».
  Η παράταξη Ιωάννινα_ 2023, της Τ. Καλογιάννη τονίζει ότι «η ανταπόκριση, με την οποία αντιμετωπίζει τα κρίσιμα θέματα η Δημοτική Αρχή, συνεχίζει να είναι βραδεία. Με μόνο αποτέλεσμα να χάνεται κρίσιμος χρόνος για την κοινωνία, τους επιχειρηματίες και την αγορά».
  Η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη σε ανοιχτή επιστολή της αναφέρει ότι «οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές ας αξιοποιηθούν από τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας που στήριξαν με την ψήφο τους τις παρατάξεις της συμπολίτευσης ώστε να βγάλουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα όλων εκείνων που επικαλούνται τη δημοκρατία στα λόγια και την καταργούν στην πράξη».
  Μετά την απόφαση, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην προταχθεί σε συζήτηση για την λήψη μέτρων η παράταξη «Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή» του Λ. Νάτση ήδη από τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει ότι θα απέχει από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στην μέχρι τώρα τακτική της δημοτικής αρχής και την καλούμε σε μια ουσιαστική λειτουργία του Δήμου στο πνεύμα της απλής αναλογικής και όχι στις νομοθετικές ρυθμίσεις του κου Θεοδωρικάκου», αναφέρει.

  Η απάντηση
  Η δημοτική αρχή στην απάντησή της θεωρεί ότι το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «ήταν μόνο για εντυπώσεις και για άγονη αντιπαράθεση διά ανακοινώσεων» και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου «απάντησε εγγράφως στους επικεφαλής των παρατάξεων και έδωσε με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα για την συζήτηση των μέτρων ανακούφισης των συμπολιτών μας, τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο».
  Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απέστειλε επίσης προσωπικές επιστολές στους επικεφαλής των παρατάξεων επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας για τα άμεσα μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας ώστε να γίνει γόνιμη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.
  Η Δημοτική Αρχή επισημαίνει επίσης για επιμέρους θέματα που τέθηκαν πως:
  «Η αποδοχή της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετωπίσει αναγκών που προκύπτουν από την επιδημία του κορωνοϊού έγινε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. (18 Μαρτίου).
  -Στην ίδια συνεδρίαση και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έγινε και η κατανομή του συγκεκριμένου κονδυλίου. Όπως ρητώς αναφέρεται οι 30.000 διατίθενται για απολύμανση κτιρίων, μόνιμων εγκαταστάσεων και οδοστρωμάτων του Δήμου και οι 70.000 για την προμήθεια υλικού για την παροχή μέσων προστασίας των εργαζομένων και αποφυγής διάδοσης του covid-19. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στην έγκριση σχετικών αποφάσεων.
  Σχετικά με την διάθεση πίστωσης 2.000 ευρώ για την φιλοξενία ατόμου σε ξενώνα, δόθηκε πλήρης εισήγηση καθώς και γραπτές διευκρινίσεις. Πέρα απ΄αυτά ο δήμαρχος στις επιστολές του προς τους επικεφαλής των παρατάξεων δίνει όλα τα στοιχεία για την συγκεκριμένη περίπτωση και με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα εξηγεί επαρκώς τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτή η εγκατάστασή του στο Υπνωτήριο Αστέγων.
  Τέλος επανέρχεται το θέμα της δωρεάς των 50.000 ευρώ από το Ίδρυμα Open Society Foundations και δίνει στη δημοσιότητα και την επιστολή του Δημάρχου προς την Διοίκηση του ιδρύματος καθώς και τη σύμβαση που υπογράφηκε από τον ΟΚΠΑΠΑ.

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Από το Τμήμα Μετάφρασης στο Τμήμα Λογιστικής!

  Θέματα φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ηγουμενίτσα) ρυθμίζει το άρθρο 102 του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που κατατέθηκε στη Βουλή

  Φειδωλός και συγκρατημένος ο Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλης

  Σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία...

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του Σαββατοκύριακου.

  Αυστηροποίηση των ποινών για τους κανόνες ΠΟΠ

  Η αυστηροποίηση των ποινών για όσους παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων ΠΟΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο

  Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.