Πέμπτη 30.05.2024
More

  Μπαράζ προστίμων από τους θηροφύλακες της Ε΄ ΚΟΗ

  Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή ευθύνης της.

  Συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσπρωτίας, σε ελέγχους κλιμακίων της Θηροφυλακής τις τελευταίες ημέρες βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε μία περίπτωση ένα άτομο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με εντολή των αρμόδιων Εισαγγελικών αρχών.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια περιπολίας και ελέγχου σε ομάδα αλλοδαπών που ασκούσαν θήρα πτερωτών θηραμάτων στην περιοχή «Ξηρόλοφος» του Δήμου Σουλίου εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ δύο άτομα – που όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν εκδώσει άδειες θήρας απευθείας στο Δασαρχείο Ιωαννίνων – με «δεμένα» κυνηγετικά όπλα εκτός θήκης, έτοιμα προς χρήση.

  Σε βάρος τους βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 400 ευρώ έκαστος, για την παράνομη μεταφορά όπλου, ενώ κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας.

  Την αμέσως επόμενη ημέρα, σε νέους ελέγχους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο προαναφερθέντων να ασκεί παρανόμως, θήρα πτερωτών θηραμάτων, ενώ δεν κατείχε πλέον άδεια θήρας.

  Κατ’ εντολήν των Εισαγγελικών αρχών Θεσπρωτίας, ο αλλοδαπός κυνηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

  Ασκούσαν θήρα μετά τη δύση του ηλίου

  Σε δύο άλλες περιπτώσεις, κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισαν και προχώρησαν στην προβλεπόμενη διαδικασία για δυο άτομα που ασκούσαν παράνομη θήρα σε περιοχές των Ιωαννίνων.

  Στην Τ.Κ Παρακαλάμου του Δήμου Πωγωνίου κλιμάκιο της Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) πτερωτών θηραμάτων, πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, το άτομο δε διέθετε άδεια θήρας, ενώ και το κυνηγετικό όπλο που κατείχε, ανήκε σε έτερο πρόσωπο. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 500 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επίσης και σε βάρος του κατόχου του κυνηγετικού όπλου για το αδίκημα της παραχώρησης κυνηγετικού όπλου σε άτομο που δε διαθέτει άδεια θήρας. Το κυνηγετικό όπλο, οκτώ φυσίγγια καθώς επίσης, μία μπεκάτσα, δύο κότσυφες και μία τσίχλα που είχε θηρεύσει, κατασχέθηκαν.

  Στην Τ.Κ Κουρέντων του Δήμου Ζίτσας κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε περιπολία εντόπισε ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) πτερωτών θηραμάτων, πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και μία μπεκάτσα που είχε θηρεύσει προηγουμένως.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ