Τρίτη 30.11.2021
More

  Μπαράζ συλλήψεων στην Ήπειρο

  Συλλήψεις για πλαστογραφία, απάτη και διάρρηξη

  Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία

  Συνελήφθη προχθές το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα και πλαστογραφία.

  Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος διεθνή προστασία, ενώ στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή στη χώρα.

  Σχηματισμός δικογραφίας για απάτη

  Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για υπόθεση απάτης με τη μέθοδο αλίευσης προσωπικών στοιχείων στο πλαίσιο αγοραπωλησίας.

  Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος τηλεφώνησε σε  ημεδαπό, ο οποίος είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για πώληση οχήματος και στη συνέχεια, αφού εκδήλωσε δήθεν ενδιαφέρον για την αγορά του, έπεισε τον παθόντα να δημιουργήσει λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής και να του γνωστοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτές.

  Ακολούθως, με τη χρήση των κωδικών προέβη στη μεταφορά συνολικού χρηματικού ποσού 5.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του παθόντα σε λογαριασμό του κατηγορούμενου.

  Σύλληψη αλλοδαπού για διάρρηξη επιχείρησης

  Συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

  Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος παραβίασε την πόρτα εισόδου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή.

  Κατόπιν αναζητήσεων από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε επιπλέον ότι είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ