Πέμπτη 30.06.2022
More

  Ν. Γκόντας: Το Πανεπιστήμιο είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της πόλης

  Τι είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

  Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», Ν. Γκόντας, μεταξύ άλλων, εξήρε την παρουσία του πρύτανη κ. Αλμπάνη στη συνεδρίαση τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο είναι η καρδιά και ο πνεύμονας της ιστορικής μας πόλης με 30.000 φοιτητές και 2.000 μεταπτυχιακούς. Διαθέτει ένα από τας καλύτερα «campus» πανευρωπαϊκά σε μία έκταση 3.500 στρεμμάτων, η παραχώρηση της οποίας οφείλεται στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.

  Πρότεινε σε ετήσια βάση μία φορά να παρίσταται στο Δ.Σ. ο Πρύτανης ή αντιπροσωπεία της Συγκλήτου και μία φορά ο Δήμαρχος ή αντιπροσωπεία του Δήμου να παρίσταται στη Σύγκλητο, αφού προηγουμένως ορισθεί κοινή αντιπροσωπεία.

  Ανέφερε την άριστη συνεργασία του κατά την θητεία του ως δήμαρχος με τις πρυτανικές αρχές των κ. Μασσαλά, Δήμου, Γεροθανάση και την κοινή προσπάθεια για ίδρυση Αρχιτεκτονικής – Πολυτεχνικής Σχολής, υλοποίηση ευροζωνικών δικτύων, διεκδίκηση τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου κλπ.

  Για τη Δομπόλη

  Για το επίκαιρο θέμα του κτιρίου της Δομπόλη ανέφερε ότι «αντί να αισθανόμαστε ικανοποίηση από την επιτυχία του δημάρχου να αποσπάσει την δέσμευση του πρωθυπουργού για παραχώρησή του στο Δήμο, ορισμένοι μεμψιμοιρούν και καταγγέλλουν. Ουσιαστικά «μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια».

  Η πολυετής αδράνεια της Πολιτείας που είχε την ευθύνη μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελούσε προσβολή και για την πόλη και για το ιστορικό μας Πανεπιστήμιο.

  Για το ΚΕΠΑΒΙ

  Για το ΚΕΠΑΒΙ που η προηγούμενη δημοτική αρχή διατυμπάνιζε ότι όλα είναι έτοιμα για να μεταφερθεί εκεί το Δημαρχείο ουσιαστικά δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την επίλυση του καθεστώτος της προγραμματικής σύμβασης που συμμετέχει ο Δήμος έχοντας παραχωρήσει την έκταση ιδιοκτησίας του με μοναδικό αντάλλαγμα τον ορισμό ενός μόνο μέλους εκπροσώπου του στο Δ.Σ. Τη συμφωνία αυτή χαρακτήρισε λεόντεια και την επίλυση των διαφορών ιδιαίτερα προβληματική που αν δεν καταλήξει σε συμφωνία θα απαιτηθεί χρονοβόρα δικαστική προσφυγή.

  Με την ευκαιρία αυτή υπενθύμισε στο Δ.Σ την θέση της παράταξης για ανέγερση του Δημαρχιακού Μεγάρου στο χώρο της Λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας που είχε δρομολογηθεί κατά την θητεία του ως Δημάρχου. Είχε μάλιστα προχωρήσει η τότε Δημοτική Αρχή σε αλλαγή του χαρακτηρισμού της συγκεκριμένης έκτασης από Γυμναστήριο (διαδικασία ιδιαίτερα γραφειοκρατική) ώστε να είναι εφικτή η ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου.

  Παράλληλα, είχε συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους της Λαϊκής αγοράς η δημιουργία σε πρώτο επίπεδο στεγασμένης Λαϊκής αγοράς και η εντεύθεν ανέγερση μεγάρου. Όλα αυτά εμπεριέχονται στον τότε διενεργηθέντα Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ενοποίησης των χώρων του κέντρου της πόλης με την παραλίμνια περιοχή που είναι ταυτόχρονα όραμα και έργο πνοής για την ιστορική μας πόλη.

  Για τον ΦΟΔΣΑ

  Τέλος, για το ΦΟΔΣΑ ανέφερε ότι «η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δίνει διέξοδο στο αδιέξοδο που δημιούργησε η Διοίκηση του εν λόγω φορέα, δυστυχώς με την σύμφωνη άποψη του Αντιπροέδρου της και πρώην Δημάρχου κ. Μπέγκα. Η προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών δια του κ. Δημάρχου έχει ένα και μοναδικό στόχο, ήτοι να μην επιβαρυνθούν οι δημότες με υπέρογκα και δυσανάλογα τέλη και μάλιστα στην παρούσα οικονομική συγκυρία, κάθε αντίθετη άποψη είναι σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ