Τετάρτη 22.09.2021
More

  Να ανοίξουν ξανά οι σχολές του Πανεπιστημίου

  Φοιτητικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων

  Το πάγιο αίτημά τους επαναφέρουν για ακόμη μια φορά οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην περιφέρεια Ηπείρου όπου είναι και το σταθερό τους ραντεβού τους τελευταίους μήνες.

  Οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, ΒΕΤ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Νηπιαγωγών και Φυσικού Ιωαννίνων, διοργάνωσαν ένα ακόμη φοιτητικό συλλαλητήριο διεκδικώντας μεταξύ άλλων «να παρθούν ολα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν ξανά οι σχολές, να ξεκινήσουν άμεσα τα εργαστήρια και κλινικές». Οι φοιτητές παραμένουν στις επάλξεις και ζητούν το αυτονόητο να επιστρέψουν στα έδρανα των σχολών τους και να είναι φοιτητές παρακολουθώντας μαθήματα και εργαστήρια δια ζώσης με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

  Για τα εμβόλια των τελειόφοιτων Ιατρικής

  Η εκπρόσωπος των φοιτητών Ιατρικής ρωτήθηκε και για τους εμβολιασμούς των τελειόφοιτων της Ιατρικής σχολής που ζητούν να εμβολιαστούν καθώς είναι μέσα στα νοσοκομεία και προσφέρουν ιατρικό έργο σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το πρόβλημα είναι γνωστό και έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν ευοδωθεί.

  Να υπενθυμίσουμε ότι ο φοιτητικός σύλλογος της Ιατρικής Ιωαννίνων επανέρχεται για τους εμβολιασμούς, με επιστολή στον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, στην πρόεδρο του τμήματος Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου, στο διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκο Κατσακιώρη, την πρόεδρο της επιτροπής λοιμώξεων Σταυρούλα Τσιάρα αλλά και στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

  Οι φοιτητές ζητάνε την άμεση κατάρτιση προγράμματος εμβολιασμού για τους για όσους συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν στις κλινικές. Να τονίσουμε ότι οι 167 τελειόφοιτοι-ες της Ιατρικής, που σύντομα θα εμπλακούν στο κλινικό έργο, στο ΠΓΝΙ, είναι ανεμβολίαστοι.

  Στο τέλος της συγκέντρωσης έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ