Παρασκευή 04.12.2020
More

  Να φτάσει στα 60 εκατ. το πρόγραμμα ενίσχυσης

  Αλλιώς δεν θα καλυφθούν οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Επιμελητήριο

  Τροποποιήσεις ώστε το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια που έχει προκηρυχθεί, να καλύπτει μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κάνοντας λόγο «για τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου  λόγω του covid-19 καθώς και την ανάγκη περαιτέρω στήριξης τους, όπως αυτή προκύπτει από τους περιορισμούς  που έχουν επιβληθεί στον Ν. Ιωαννίνων  από την 29/10/2020 ,lockdown επίπεδο 4»

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής της Ηπείρου και μετά την ολοκλήρωση του προσωρινού lockdown, δεν θα επιστρέψει στους ρυθμούς ανάπτυξης που χρειάζονται για να επιλυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του τελευταίου επταμήνου.

  Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, πριν τη λήψη της  καταληκτικής  ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων  διαφαίνεται, ότι δεν θα σταθεί ικανό να καλύψει μεγάλο τμήμα των πληττόμενων επιχειρήσεων και κυρίως πραγματικά μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και οι οποίες όπως γνωρίζετε στον μεγαλύτερο τους βαθμό, δεν έχουν την δυνατότητα χρηματοδότησης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας αλλά και τη δυνατότητα μεγάλης και ικανής χρηματοδότησης από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται με την μορφή της επιστρεπτέας χρηματοδότησης».

  «Θεωρούμε ότι οι επιχειρηματίες της Ηπείρου χρειάζονται την  άμεση στήριξη, αλλά  και τροποποίηση (όπως αυτή τροποποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας)  του  παραπάνω προγράμματος χρηματοδότησης» τονίζεται και τίθεται το αίτημα για «αύξηση του ποσού χρηματοδότησης του προγράμματος τουλάχιστον στο διπλάσιο (60.000.000€) από τον σημερινό προϋπολογισμό  των 30.000.000€ του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου».

   

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  Πέτσας: Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό

  Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.