Σάββατο 18.09.2021
More

  Να βρεθούν τρόποι πρόσβασης σε τράπεζες

  Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων χτυπά καμπανάκι για την έλλειψη υποκαταστημάτων σε Κόνιτσα και Πωγώνι

  Την επαναλειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Δήμο Πωγωνίου και στον Δήμο Κόνιτσας ζητά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προέδρου του Δ. Δημητρίου στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

  Με την επιστολή εκφράζεται «το έκδηλο ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για το πλήγμα που δέχονται δυο ακριτικές περιοχές της χώρας μας στην Ήπειρο, ο Δήμος Πωγωνίου και ο Δήμος Κόνιτσας,  με τη διακοπή λειτουργίας των δύο χρηματοπιστωτικών υποκαταστημάτων, αυτών της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς με αποτέλεσμα πλέον από σήμερα οι απλοί πολίτες αυτών των περιοχών αλλά επαγγελματίες και επισκέπτες να μην έχουν πρόσβαση σε κανένα κατάστημα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους».

  Και συνεχίζει:

  «Μπορεί να θεωρείται δύσκολη εποχή ακόμη για τον τραπεζικό κλάδο, αλλά θεωρούμε ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει και σε αυτές τις περιπτώσεις να υπάρχει εκείνο το πλαίσιο υποχρεωτικότητας λειτουργίας κυρίως ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος έτσι ώστε να μην αποκόπτονται όλοι οι παραπάνω από καθημερινές υπηρεσίες που τόσο αναγκαίες είναι πλέον σε όλους.

  Δυο  ακριτικά σημεία της Ηπείρου, με ιδιαίτερα μορφολογικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά, λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία, μένουν εκτός πρόσβασης στα τραπεζικά καταστήματα και χιλιάδες πολίτες ακόμη και μεγάλης ηλικίας θα πρέπει να επισκέπτονται καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων σε απόσταση για αυτούς της καλές εποχές πάνω από μια ώρα και κατά τη  χειμερινή περίοδο πολύ περισσότερες».

  Για το Επιμελητήριο, θα πρέπει άμεσα το οικονομικό επιτελείο και η Τράπεζα της Ελλάδος να βρούνε  εκείνους τους τρόπους και το πλαίσιο το οποίο  θα δίνει τη δυνατότητα της πρόσβασης σε όλους τους πολίτες σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές τους, όπως σε αυτές του Δήμου Πωγωνίου και Δήμου Κόνιτσας.

  «Στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν πάνω 100  κοινότητες και οικισμοί  και ένα πολύ μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται είτε στις περιοχές αυτές είτε στην Αλβανία και για αντικειμενικούς λόγους είναι αδύνατη η καθημερινή εξυπηρέτηση από τα καταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων.

  Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας της Π.Ε Ιωαννίνων αντιλαμβανόμαστε ως ένα σημείο μια αλλαγή στρατηγικής και ενός νέου project των τραπεζικών  ομίλων, αλλά από την άλλη πλευρά θεωρούμε ότι έχετε τη δυνατότητα σε κάποιες περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη να πράξετε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας αυτά που χρειάζονται για να διατηρηθούν υποκαταστήματα σε αυτές τις περιοχές.

  Τέλος, θεωρούμε ότι οι τράπεζες  δημιουργήθηκαν  από επενδυτές- μετόχους αλλά  στην μεγέθυνση τους αλλά και στις ανακεφαλαιοποιήσεις τους, θεωρούμε ότι έπαιξαν  σε έναν μεγάλο βαθμό και ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια και απλοί πολίτες της χώρας, όπως και πολίτες αυτών δυο Δήμων», καταλήγει το Επιμελητήριο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ