Τρίτη 01.12.2020
More

  Νέα δεδομένα με τις βάσεις για το πανεπιστήμιο

  Νέα δεδομένα δημιούργησε η ανακοίνωση των βάσεων χτες για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας, σε μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε και από τις πολύ μεγάλες μεταβολές που επέφερε η πανδημία.

  O συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 105.420, εκ των οποίων 89.640 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 15.780 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός  υποψηφίων ήταν 103.963.

  Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 81.413 υποψήφιοι, ενώ το 2019 εισήχθησαν 80.696.

  Ενδιαφέρον έχει η πτώση των βάσεων στις Ιατρικές σχολές κάτω και από το «φράγμα» των 18.000 μορίων, ενώ οι περισσότερες βάσεις τμημάτων είχαν κάθοδο, με εξαίρεση τις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής.

  Αξιοσημείωτο είναι και το ποσοστό των τμημάτων, με βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για την ακρίβεια 184 τμήματα έχουν βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, ποσοστό 40%.

  Μία γενική εικόνα είναι ότι στις Ανθρωπιστικές Σπουδές, οι νομικές σχολές κράτησαν τις βάσεις τους στα περυσινά επίπεδα, άνοδο σημείωσαν οι σχολές Ψυχολογίας, αλλά και οι χαμηλόβαθμες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.

  Στις σχολές των Θετικών Σπουδών, πτώση καταγράφηκε στις πολυτεχνικές σχολές και σε σχολές όπως είναι της Φυσικής, της Χημείας και των Μαθηματικών.

  Στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώθηκε άνοδος των βάσεων, σε ποσοστό έως και 20%. Ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι βάσεις των αρχιτεκτονικών σχολών.

  Από τα 459 τμήματα πτωτικά κινήθηκαν οι βάσεις σε 325 τμήματα, ενώ άνοδο σημείωσαν οι βάσεις 134 τμημάτων.

  Φέτος, κανένα μάθημα δεν έδινε επιπλέον μόρια, ενώ ένας αριθμός υποψηφίων εξετάστηκε με το «παλιό» σύστημα.

  Άνοδος σε 7 Τμήματα

  Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από τα 22 Τμήματα, τα επτά είχαν άνοδο της βάσης: Λογιστικής (Πρέβεζα), Μηχαν. Υπολογιστών, Μουσικών Σπουδών (Άρτα), Οικονομικών, Φυσικής και Ψυχολογίας και Αρχιτεκτονικής.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  17 κρούσματα στην Ήπειρο-11 στα Ιωάννινα-6 στην Άρτα

  Στα 17 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  19 τα νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος

  Παράταση συναγερμού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

  Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες αλλά με δεδομένα

  Ως τα τέλη του χρόνου τα εμβόλια στην Ελλάδα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουγός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.