Τρίτη 16.08.2022
More

  Νέα κινητοποίηση της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου

  Ζητούν εξηγήσεις για την στάση της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ 

  Νέα κινητοποίηση έκανε η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ανάθεση παραγωγής για την παράσταση «Από γιορτή σε γιορτή- Η Πασκαλιά της Λευτεριάς» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

  Ο εκπρόσωπος της προσωρινής διοίκησης της Ένωσης Καλλιτεχνών κ. Αιμίλιος Αγόρου έκανε λόγο για παραβίαση της νομιμότητας και για αδιαφορία από πλευράς της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ ώστε «όλοι όσοι ενδιαφερόταν να μπορέσουν να καταθέσουν σχετική υποψηφιότητα για την συμμετοχής τους».

  Οι καλλιτέχνες υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνονται απευθείας αναθέσεις και να παρακάμπτεται το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ενώ μάλιστα αναμένεται και η απόφαση για τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

  Ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Κατσάνος, μέλος της Ένωσης υποστήριξε στις δηλώσείς του ότι η πρόσφατη ανακοίνωση απάντηση του δήμου Ιωαννιτών δεν απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα για μια ανάθεση που ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ. «Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής δεν απαντά στην καταγγελία ότι η νέα ανάθεση ποσού 40.000  δεν έγινε μετά από απόφαση του ΔΣ αλλά απευθείας από την πρόεδρο. Συστάθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης. Η επιτροπή όμως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Ούτε ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕ, ούτε η προγραμματική σύμβαση με το ΥΠ.ΠΟ.Α, ούτε φυσικά άλλη προηγούμενη απόφαση του ΔΣ που επικαλείται  δεν το επιτρέπουν. Δεν υπήρξε ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

  Η Ένωση ζητά να υπάρξει επανεκκίνηση των πολιτιστικών δράσεων ώστε όλοι οι άνθρωποι του χώρου να έχουν την εργασία τους.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ