Σάββατο 16.01.2021
More

  Νέα πνοή σε έργα και «πράσινες» παρεμβάσεις

  Η ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού του εργοταξίου στο δήμο Ιωαννιτών, έδωσε μία νέα πνοή στη λειτουργία των υπηρεσιών

  Η ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού του εργοταξίου και του τμήματος Πρασίνου στο δήμο Ιωαννιτών, με προσωπικό από την Κοινωφελή Εργασία έδωσε μία νέα πνοή στη λειτουργία των υπηρεσιών, με την αλλαγή αυτή να είναι ευδιάκριτη σε πολλά σημεία της πόλης τις τελευταίες ημέρες.

  Οι παρεμβάσεις γίνονται σε όλο το εύρος του δήμου και θα συνεχιστούν τουλάχιστον για όσο διάστημα ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ να τονίζει πως είναι διαρκής ο στόχος της αναβάθμισης των υπηρεσιών και των παρεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί ένα καλύτερο επίπεδο καθημερινότητας για τους πολίτες.

  Ο κ. Ελισάφ έχοντας στο πλευρό του τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά έκαναν έναν συνοπτικό απολογισμό έργου του εργοταξίου και του τμήματος Πρασίνου.

  «Το εργοτάξιο αποτελεί έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς του δήμου. Δυστυχώς η υπηρεσία αυτή όπως και το τμήμα πρασίνου λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, όμως δεν παύουν να είναι από τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες», υπογράμμισε ο δήμαρχος, που έκανε στη συνέχεια ειδική μνεία στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς τονίζοντας ότι δίνουν πνοή στις υπηρεσίες του δήμου, ενώ χαρακτήρισε αξιοζήλευτη την προθυμία τους.

  «Με την δική τους καθοριστική συμβολή το εργοτάξιο έχει αναπτύξει ένα πλήθος παρεμβάσεων μέσα από τις οποίες επιλύονται μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα όμως σημαντικά για τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα που είναι διαρκής στόχος για την δημοτική αρχή», κατέληξε.

  Τι έγινε και τι θα γίνει

  Ο κ. Παππάς από την δική του πλευρά αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν και σε όσες προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα.

  Σημείωσε δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η κοπή των πλατάνων στην παραλίμνιο που έχουν προσβληθεί από μεταχρωματικό έλκος.

  Η μικρή καθυστέρηση στην απομάκρυνσή τους οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την μεταφορά και την καύση τους.

  Το εργοτάξιο τους τελευταίους δύο μήνες ολοκλήρωσε επισκευές πλακόστρωτου στο Μόλο, στη Σούτσου, στη Λεωφόρο Γράμμου, στην Κιάφα, στην Κατσάρη, στο Πνευματικό Κέντρο, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Εθνικής Αντιστάσεως, στο Μάτσικα, στη Ναπολέοντος Ζέρβα, στη Μπιζανίου, στη Δοσιθέου Φιλήτου, στα Πλατανάκια και στις πύλες του Κάστρου.

  Σύντομα θα ξεκινήσει η ολική αποκατάσταση του παραλιμνίου μετώπου.

  Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν επισκευές και αντικαταστάσεις σε παγκάκια στο Γηροκομείο, στην Πεδινή, στο Κάστρο, στη Βογιάννου και στη συνέχεια σε όλη την έκταση του δήμου.

  Επισκευάστηκαν πλάκες και σχάρες στο Νεοχωρόπουλο, γίνεται αντικατάσταση λαμπτήρων σε όλη την έκταση του δήμου, έχουν αντικατασταθεί φθαρμένες πινακίδες, αποκαταστάθηκαν οι δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Μαβίλη, πραγματοποιήθηκαν ξυλουργικές εργασίες σε σχολεία, παιδικές χαρές και σε δημοτικά κτίρια.

  Έγινε συντήρηση του ξύλινου δαπέδου στα παλιά σφαγεία και στο πάρκο Κατσάρη, επισκευάστηκαν κοινόχρηστοι χώροι, ενώ συνεργεία κλείνουν λακκούβες τόσο στον αστικό ιστό όσο και σε κοινότητες, όπως στο Νεοχωρόπουλο, το Σταυράκι, τα Μάρμαρα, το Πέραμα, την Κρανούλα κι αλλού.

  Από το εργοτάξιο εκτελούνται εργασίες επισκευών και αποκατάστασης σε σχολικές μονάδες του δήμου.

  Το τμήμα Πρασίνου

  Το τμήμα Πρασίνου με την συμβολή των εργαζομένων της Κοινωφελούς έχει προχωρήσει σε κοπή χόρτων και κλάδεμα θάμνων στους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της Δ.Ε. Ιωαννίνων (πάρκα, κήποι, παιδικές χαρές, σχολικές μονάδες, κ.λπ.) έκτασης περίπου 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

  Επίσης έγινε κλάδεμα δέντρων και κοπή χόρτων στα σχολεία και στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών.

  Πραγματοποιήθηκαν εργασίες κλαδέματος 30 δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους κατόπιν αιτημάτων πολιτών και φορέων. Έγινε χόρτων και κλάδεμα θάμνων στις διαχωριστικές νησίδες της πόλης των Ιωαννίνων (Λ. Αρχ. Μακαρίου, Λ. Παπανδρέου, Λ. Κενάν Μεσσαρέ, Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων, Λ. Δωδώνης στην νότια είσοδο της πόλης, Λ. Κάρολου Παπούλια, Λ. Γεννηματά, Λ. Βογιάνου, κ.λπ.) μήκους περίπου 12.000 μέτρων.

  Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του παραλίμνιου μετώπου, ενώ κλαδεύτηκαν περίπου 200 δέντρα σε κεντρικές οδούς της πόλης.

  Άμεσα προγραμματίζεται ο καθαρισμός της ανατολικής πλευράς του πάρκου των Λιθαριτσίων.

  Επίσης προγραμματίζονται:

  – Το κλάδεμα δεντροστοιχιών στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους της Δ.Ε. Ιωαννίνων (περίπου 1.000 δέντρα).

  – Το κλάδεμα δέντρων και θάμνων κατόπιν αιτημάτων πολιτών και φορέων (περίπου 150).

  – Η απομάκρυνση προσβεβλημένων από την ασθένεια μεταχρωματικού έλκους πλατάνων (περίπου 20 δέντρα).

  – Φυτεύσεις περίπου 90 δένδρων (σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, σχολικές μονάδες, κ.λπ.).

  Η μετεγκατάσταση

  Ο κ. Ελισάφ στο μεταξύ ρωτήθηκε και για το θέμα της μετεγκατάστασης του εργοταξίου, διαδικασία που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Ελισάφ όμως, ο βαθμός ωριμότητας είναι στο «σημείο μηδέν». Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τις οφειλές του δήμου Ιωαννιτών, προς την 6η ΥΠΕ που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου του εργοταξίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Προανήγγειλε πάντως συζήτηση για το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα – Μέτρα και περιορισμοί

  Αναλυτικά τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα παρουσίασαν οι Ν. Χαρδαλιάς και Αδ. Γεωργιάδης

  Πέντε νέα κρούσματα στα Ιωάννινα

  Οι τελευταίες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας

  «Ναι» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

  Τι ανοίγει από Δευτέρα, με click away, click in shop και SMS στο 13033

  Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών

  Προετοιμασία για την κακοκαιρία- Διανομή αλατιού

  Στα 500 ευρώ το πρόστιμο παράλληλα με το άνοιγμα της αγοράς

  Ο πρωθυπουργός προανήγγειλλε αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.