Κυριακή 14.08.2022
More

  Νέα πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων η Λένα Σταμάτη

  Εκλογές για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας

  Νέα πρόεδρος στην ΔΕΕΠ Ιωαννίνων –πρώην ΝΟΔΕ- αναδείχθηκε η Λένα Σταμάτη η οποία επικράτησε έναντι του Γιώργου Μανουσαρίδη και του Γιώργου Δέντσικα που επίσης διεκδίκησαν την θέση του Προέδρου. Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες όπου στήθηκαν τρεις κάλπες κρίνεται ικανοποιητική ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που προτίμησαν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία επιλέχτηκε κυρίως από νεότερης ηλικίας ψηφοφόρους. Συνολικά ήταν εγγεγραμμένοι 1500 και ψήφισαν περί τους 1300.

  Το μόνο «παρατράγουδο» είναι ότι κάποιοι πήγαν να ψηφίσουν χωρίς όμως να έχουν φροντίσει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να ανανεώσουν την συνδρομή τους.

  Η πρόεδρος μίλησε για τις σκέψεις της μετά την εκλογή της σε μια δύσκολη θέση καθώς μπροστά είναι οι εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν αλλά και η ανασύνταξη των τοπικών οργανώσεων που είναι και το μεγάλο στοίχημα για την κα. Σταμάτη.

  Η ίδια απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας:  «Ενεργοί πολίτες, μέλη της ΝΔ μου έδωσαν την εντολή και την ευθύνη να είμαι η επόμενη Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Νομού Ιωαννίνων (πρώην ΝΟΔΕ). Όπως πάντα θα είμαι και ενεργή και συνεπής. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε.

  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τον καλό αγώνα στους συνυποψηφίους μου Γιώργο Μανουσαρίδη και Γιώργο Δέντσικα. Επίσης σε όλα τα μέλη που εκλέχτηκαν στη ΔΕΕΠ και σύνεδροι, αλλά και σε κάθε υποψήφιο.  Θα είμαστε στους αγώνες και στην καθημερινότητα όλοι μαζί, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης, στην προσπάθεια να εκφράζει σταθερά η Νέα Δημοκρατία με τον πρόεδρό της τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Για μια πατρίδα που ξέρει, μπορεί και τολμά. Για τη γενναία Ελλάδα, που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει μόνο ψηλά. Με πολιτική που θα προτάσσει την αλήθεια, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, την εργατικότητα, την αξιοκρατία. Για αυτές τις αξίες θα αγωνιζόμαστε, αυτές τις αξίες θα υπηρετούμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς».

  Ο Πρόεδρος της Βουλής για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

  Με αφορμή την εκλογή νέων διοικήσεων στις κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε δηλώσεις για την διαδικασία και το αποτέλεσμα, δηλώνοντας: «Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και στα Γιάννενα, όπως έγινε σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή, οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την ανάδειξη νέων αιρετών στελεχών για τις τοπικές διοικήσεις και για το συνέδριο της 3-5 Δεκεμβρίου.

  Οι νέες Διοικούσες Επιτροπές Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ), οι νέες Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις και οι σύνεδροι καλούνται να επιτελέσουν με αποτελεσματικότητα το πολιτικό, κομματικό αλλά και κοινωνικό έργο που τους περιμένει», σημείωσε για να συμπληρώσει πως συμμετείχε ο ίδιος στην «ζωντανή και αισιόδοξη διαδικασία που παραδίδει τη σκυτάλη σε νέες διοικήσεις, άρα σε νέες προσδοκίες. Συγχαίρω όλες και όλους που βοήθησαν οργανωτικά αυτή την πρωτοβουλία, όλες και όλους που συμμετείχαν και διεκδίκησαν την ψήφο και φυσικά όλες και όλους που εκλέχθηκαν στο πλευρό των οποίων και στέκομαι ενόψει των κοινών μας στόχων, της προκοπής της πατρίδας μας με δημοκρατία, ελευθερία και εθνική ασφάλεια», κατέληξε.

  Συμμετοχή και δια ζώσης και ψηφιακά

  Στο μεταξύ, την Κυριακή από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι αργά το απόγευμα υπήρξε αθρόα συμμετοχή στην διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων των κομματικών οργάνων στην Νέα Δημοκρατία.

  Παρα τον βροχερό καιρό, εκατοντάδες συμμετείχαν ενώ υπήρξε για πρώτη φορά η δυνατότητα φίλοι και μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν στις εκλογές ψηφίζοντας ηλεκτρονικά.

  Η αντιπρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Έλενα Σταύρου ρωτήθηκε για την διαδικασία λέγοντας ότι η συμμετοχή είναι ικανοποιητική ενώ ο χώρος βοήθησε να διεξαχθούν οι εκλογές χωρίς να υπάρχει φόβος συνωστισμού.

  «Είναι μια σημαντική στιγμή. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος ψηφίζουν για την ανάδειξη νέων οργάνων και φυσικά για τους προέδρους και τους συνέδρους. Για πρώτη φορά η ψηφοφορία γίνεται και ηλεκτρονικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Σταύρου.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ