Πέμπτη 18.08.2022
More

  Νέα προγράμματα για την ένταξη αιτούντων άσυλο στην αγορά εργασίας

  Στο Δημαρχείο η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη

  Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

  Η κα Βούλτεψη, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη και τον Ειδικό Γραμματέα συντονισμού εμπλεκόμενων φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Ευάγγελο Κωνσταντίνου, μετά την επίσκεψη – αυτοψία στο camp του Κατσικά, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Ελισάφ την υλοποίηση νέων προγραμμάτων για την ένταξη αιτούντων άσυλο στην αγορά εργασίας.

  Από την πλευρά τους, ο κ. Ελισάφ, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Χρ. Κωτσαντή και ο Αντιδήμαρχος Έργων, Γ. Αρλέτος, παρουσίασαν τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες υποστήριξης των προσφύγων και καλύτερης ένταξής τους στην τοπική κοινωνία, τις οποίες υλοποίησε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας η δημοτική αρχή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

  Ο κ. Ελισάφ καλωσόρισε την κα Βούλτεψη και αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συνεργασία που θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

  Ειδικότερα, όπως ανέφερε, δρομολογούνται πέντε νέα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου.

  Σε δηλώσεις της, η κα Βούλτεψη αναφέρθηκε στις καλές συνθήκες που επικρατούν στη δομή φιλοξενίας του Κατσικά και στις νέες δράσεις που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης για τους αιτούντες άσυλο, μέσω των οποίων μπορούν να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας την τοπική παραγωγή και οικονομία.

  Όπως σημείωσε, μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η έναρξη των προγραμμάτων γλωσσομάθειας, πρακτικής άσκησης και άσκησης επί του πεδίου.

  Συνολικά θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης 32 εκ. ευρώ για προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών με την Ήπειρο να αποτελεί μια από τις περιοχές στόχους, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και με το νέο ΕΣΠΑ, με περισσότερες χρηματοδοτήσεις.

  Κλείνοντας, η κα Βούλτεψη τόνισε ότι ο έλεγχος των συνόρων και η ανθρωπιστική βοήθεια μαζί με την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην αγορά εργασίας, είναι αλληλένδετα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες του αρμόδιου Υπουργείου.

  Στη συνέχεια η κα Βούλτεψη με τους συνεργάτες της και ο δήμαρχος με τους αρμόδιους αντιδημάρχους επισκέφθηκαν ορισμένα από τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και βρίσκονται σε εξέλιξη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ