Κυριακή 23.06.2024
More

  «Νέα Ζωή»… ίδια προβλήματα με το νερό

  Οργή και αγανάκτηση για εκατοντάδες κατοίκους της Νέας Ζωής, στα Μέλανδρα και στα ψηλά σημεία των Καρδαμιτσίων

  Αφού δεν ξεχειλίζει το νερό, ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση σε εκατοντάδες κατοίκους στις περιοχές της Νέας Ζωής, στα Μέλανδρα και στα ψηλά σημεία των Καρδαμιτσίων, λόγω των καθημερινών διακοπών υδροδότησης,

  Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι τωρινό, όμως το ζήτημα είναι ότι όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται αλλά κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο, αφού στο δίκτυο ύδρευσης προστίθενται νέες παροχές με το υπάρχον δίκτυο να μη μπορεί να καλύψει τη ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες. Η κατάσταση από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον Βασίλειο Φούκα, κάτοικο της Νέας Ζωής, είναι χειρότερη από κάθε άλλο χρόνο, με το νερό να λιγοστεύει στα σπίτια τους από τις πρώτες απογευματινές ώρες και την υδροδότηση να αποκαθίσταται σταδιακά το βράδυ.

  Ο ίδιος, μεταφέροντας και την αγανάκτηση των περιοίκων της συνοικίας μίλησε στο ITV για την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε κατάσταση, εκφράζοντας έντονες διαμαρτυρίες και για την αδυναμία της ΔΕΥΑΙ να αντιμετωπίσει ένα χρονίζον πρόβλημα, αλλά και για την απαξίωση και αδιαφορία που συναντούν οι κάτοικοι – καταναλωτές, κάθε φορά που έρχονται σε επικοινωνία με την Δημοτική Επιχείρηση. «Από τη στιγμή που το νερό δεν επαρκεί και αφού δε γίνονται νέες υποδομές, δεν υπάρχει λόγος να δίνονται νέες άδειες και να μην διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Είναι ανήκουστο να επιστρέφουμε τα απογεύματα στο σπίτι από τις δουλειές μας και να μη βρίσκουμε νερό. Είναι πρωτίστως ζήτημα υγιεινής αλλά είναι και θέμα αξιοπρέπειας και στοιχειώδους παροχής αυτονόητων υποδομών τις οποίες όλοι πληρώνουμε. Δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση πέραν του ότι το πρόβλημα οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση και κατανάλωση, αλλά αυτό δε μας καλύπτει. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η εταιρεία από τη στιγμή που αποδέχεται ότι είναι δικό της πρόβλημα που δε μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, θα ήταν να μειώσει τους λογαριασμούς στους καταναλωτές, προς τους οποίους δεν παρέχει τις υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένη, όμως κανείς δε συζητά για αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φούκας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ