Σάββατο 13.04.2024
More

  Νέες κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

  Νέο ραντεβού στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων δίνουν σήμερα στις 12.00 στην πλατεία φοιτητικοί σύλλογοι και η πανεπιστημιακή κοινότητα που αντιδρά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

  Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την κινητοποίηση «ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην αποσάθρωση και συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και καλεί τους εργαζομένους «να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών». «Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού, υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση στέλνει τα ΜΑΤ. Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο. Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι δίκαια. Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

  Η Νέα Αριστερά

  Η Νέα Αριστερά δηλώνει ότι υπερασπίζεται το αγαθό της δημόσιας Παιδείας και καλεί επίσης στην κινητοποίηση.

  «Σε όλη την Ελλάδα, πέντε εβδομάδες τώρα, χιλιάδες άνθρωποι, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην πρωτοπορία, αντιστέκονται και κινητοποιούνται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ να δημιουργήσουν πανεπιστήμια- εταιρίες και να διαλύσουν τη δημόσια Παιδεία. Πυκνώνουν επίσης οι φωνές από πολλές πλευρές που αναδεικνύουν την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ εντείνεται και η αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Τα κυβερνητικά σχέδια πρέπει να ηττηθούν», αναφέρει, τονίζοντας ότι «στέκεται δίπλα στους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα που υπερασπίζονται τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, που αγωνίζονται για τα δημόσια αγαθά, για το παρόν και το μέλλον των νέων της χώρας μας. Η Νέα Αριστερά, στους δρόμους, στο κοινοβούλιο, μέσα στην κοινωνία θα υπερασπιστεί το δημόσιο, δημοκρατικό πανεπιστήμιο και το Σύνταγμα», καταλήγει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ