Κυριακή 29.05.2022
More

  Νέο δίκτυο ύδρευσης σε Αμπελιά και Επισκοπικό

  Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το αμέσως επόμενο διάστημα ένα σημαντικό έργο, το οποίο στοχεύει να λύσει τα προβλήματα ύδρευσης στην Αμπελιά του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και στο Επισκοπικό του Δήμου Δωδώνης.

  Το πρώτο μεγάλο έργο από το 2011 και έπειτα δημοπρατεί ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων έπειτα από την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική του Επιτροπή και ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη, για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στις ΤΚ Αμπελιάς και Επισκοπικού.

  Η απόφαση αυτή προβλέπει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τους δήμους Ιωαννιτών και Δωδώνης αντίστοιχα στους οποίους ανήκουν διοικητικά οι δύο Τοπικές Κοινότητες και ο αρχικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου είναι 1,2 εκ ευρώ. Το σημαντικότερο ωστόσο όπως τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΣΥΔΛΙ Γ. Αρλέτος και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, αρμόδιος για τη ΔΕ Μπιζανίου Βαγ. Πήχας είναι, ότι με το έργο αυτό θα αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα στην υδροδότηση των δύο κοινοτήτων που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα.

  Για μία παρέμβαση εξαιρετικής σημασίας και χρησιμότητας έκανε λόγο

  ο κ. Αρλέτος, προσθέτοντας, ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το έργο να ενταχθεί στ πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», ενώ ήδη υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Συνδέσμου για το έργο.

  Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου παρουσίασε ο κ. Πήχας, εκφράζοντας τη συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει αναδειχθεί μειοδότης.

  Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην διασύνδεση υδροδότησης της Αμπελιάς και του Επισκοπικού από το υδροδοτικό σύστημα του ΣΥΔΛΙ και τα δίκτυα χαμηλής και υψηλής πίεσης καθώς και στον ανασχεδιασμό και βελτίωση συνολικά του κλάδου υψηλής πίεσης του ΣΥΔΛΙ από το Νεοχωρόπουλο, εντός του Πανεπιστημίου, στην Πεδινή, στην Αγία Μαρίνα Πεδινής και μέχρι την Αμπελιά και το Επισκοπικό για τη συνολική βελτίωση και βέλτιστη λειτουργία.

  Συγκεκριμένα:

  Κατασκευάζονται νέα δίκτυα και δίκτυα συνδέσεων, από το Νεοχωρόπουλο, την Πεδινή και μέχρι την Αμπελιά, συνολικού μήκους 9400μ

  Κατασκευάζεται νέα ρυθμιστική δεξαμενή στην Αμπελιά χωρητικότητας 200 κυβ. μ

  Κατασκευάζεται νέο αντλιοστάσιο για την Αμπελιά – Επισκοπικό, στην Πεδινή με αντλητικά συγκροτήματα και δεξαμενή αντλιοστασίου χωρητικότητας 30 κυβ. μ.

  Κατασκευάζονται συνδέσεις στην Πεδινή και στην Αγία Μαρίνα Πεδινής και αναβαθμίζεται το αντλιοστάσιο στην Πεδινή για την βελτίωση όλου του κλάδου εξωτερικού δικτύου στην Πεδινή.

  Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεδιοίκησης -παρακολούθησης και αυτοματισμού SCADA της λειτουργίας αντλιοστασίων, αντλιών και δεξαμενών στις περιοχές αυτές.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ