Πέμπτη 09.12.2021
More

  Νέο «όχι» στην υποχρεωτικότητα

  Κινητοποίηση των υγειονομικών κατά της αναστολής εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

  Λένε “ναι” στον εμβολιασμό αλλά “όχι” στην υποχρεωτικότητα. Ο λόγος για υγειονομικούς που από 1η Σεπτεμβρίου εάν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα βρεθούν εκτός εργασίας.
  Η αντιπαράθεση είναι στα ύψη ενώ σε όλη τη χώρα έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία.

  Ουσιαστικά, αντιδρούν στη θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων που σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά τους όργανα έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία.

  Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην 6 ΥΠΕ και το γραφείο του Γιάννη Καρβέλη, οι υγειονομικοί προχώρησαν την Πέμπτη σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
  Στις συγκεντρώσεις ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΠΓΝΙ Γιώργος Φλούδας, ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, ο συντονιστής του τομέα Υγεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, από το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ο Γιώργος Πρέντζας και άλλοι υγειονομικοί.

  Την ίδια ώρα και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα υπήρξε κινητοποίηση για τους ίδιους λόγους. Παρόντες ο πρόεδρος Εργαζομένων Χατζηκώστα, εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΚΑΒ αλλά και μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.
  Όλοι ανέδειξαν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Όλοι τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα περί αναστολής εργασίας…

  Όλοι στις θέσεις τους…

  Την ίδια ώρα με εξαιρετικά επείγον έγγραφο αναστέλλονται από 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι κανονικές άδειες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

  Επισήμως, στόχος είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο μετρά δυνάμεις για να μην προκύψουν κρίσιμα κενά στο σύστημα υγείας, λόγω του ότι ένας αριθμός γιατρών και νοσηλευτών θα μπει σε καθεστώς αναστολής….

  Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔΗΝ προσφεύγει δικαστικά με αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην υγεία και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας δε θα έχουν εμβολιαστεί. Τα αιτήματα κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ