Δευτέρα 03.10.2022
More

  Νοσοκομείο Άρτας: «Δραματική η κατάσταση», λένε οι εργαζόμενοι

  Ο Σύλλογος Εργαζόμενων καταγγέλλει μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του νοσοκομείου

  Άμεση συνάντηση με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ζητά ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο της Άρτας, που καταγγέλλει μία σειρά σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του νοσοκομείου, που προκαλούνται και από αποφάσεις της διοίκησης, που για τον Σύλλογο τουλάχιστον δεν έχουν εξήγηση.

  Η κατάσταση την οποία περιγράφει το ΔΣ στην ανακοίνωσή του, είναι πλέον εφιαλτική για τους εργαζόμενους, για Τρίτη χρονιά πανδημίας, με τη λειτουργία κλινικής Covid και ΜΑΦ για Covid, μαζί με όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου, χωρίς όμως να έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού, ούτε καν επικουρικού. «Αν δε, συμπεριλάβει κανείς και τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετακινήσεις-αποσπάσεις προσωπικού, θα δει ότι το προσωπικό είναι λιγότερο από το 2019, πριν την έναρξη της πανδημίας.

  Οι εργαζόμενοι στην μαζική τους πλειοψηφία, μετά από 2 χρόνια υπερεργασία και 2 χρόνια απαγόρευσης κανονικών αδειών, δεν μπορούν να πάρουν κανονική άδεια για να ξεκουραστούν.

  Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κανονική άδεια περιορίζεται στις 5 μέρες γιατί δεν «βγαίνουν» ούτε τα προγράμματα εργασίας ούτε οι εφημερίες. Οι μετακινήσεις από κλινική σε κλινική, τα προγράμματα βαρδιών με 3 και πάνω νύχτες, οι πάνω από 5 μέρες συνεχόμενη εργασία, είναι καθημερινό φαινόμενο. Ενώ υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με έναν εργαζόμενο στην νυχτερινή βάρδια», αναφέρει και προσθέτει πως παρόλα αυτά, από τον Νοέμβριο του 2021 δεν εγκρίνονται δύο θέσεις επικουρικών ιατρών, ενός βιοπαθολόγου και ενός γενικού χειρουργού.

  Παράλληλα εγκρίθηκε, παρά την αντίθετη γνώμη της διοίκησης, μία μετακίνηση ακτινολόγου ιατρού από το νοσοκομείο σε νησί, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω τουριστικής περιόδου. «Και για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου, δόθηκε για μια ακόμη φορά εντέλλεσθε σε ακτινολόγο γιατρό της ΠΦΥ.

  Μάλλον η 6η Υ.ΠΕ. που τα αποφασίζει αυτά, άλλα πράγματα έχει σκοπό να εξυπηρετήσει και όχι την λειτουργία του Νοσοκομείου της Άρτας. Αντί να εγκρίνει τις θέσεις επικουρικού προσωπικού που ζητά το Νοσοκομείο, αντί να προκηρύξει τις θέσεις μόνιμου προσωπικού τεχνολόγων για το συγκεκριμένο τμήμα, κατά το δοκούν εγκρίνει μετακινήσεις και αποσπάσεις και στην συνέχεια δίνει «εντέλλεσθε» σε γιατρούς και επιστημονικό προσωπικό των κέντρων υγείας να εργαστούν στο Νοσοκομείο για να καλυφθούν οι ανάγκες», αναφέρει ο Σύλλογος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ