Σάββατο 16.10.2021
More

  Ο χορός… τούς βγήκε ξινός

  Πρόστιμο 15.000 ευρώ σε πανηγύρι στους Μελισσουργούς και 1500 ευρώ στη συναυλία του Β. Παπακωνσταντίνου

  Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε στους διοργανωτές ενός παραδοσιακού πανηγυριού στους Μελισσουργούς της Άρτας η Ελληνική Αστυνομία, αφού δεν τηρούνταν οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες. Το βράδυ της Παρασκευής, στους Μελισσουργούς στήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι για τον Δεκαπενταύγουστο, πλην όμως ο πρώτος έλεγχος της Αστυνομίας για την τήρηση των προβλεπόμενων, όπως είναι οι αποστάσεις και αφετέρου η απαγόρευση του χορού, δεν τηρούνταν και επιβλήθηκε αρχικά πρόστιμο 5000 ευρώ. Λίγες ώρες μετά, η Αστυνομία επανήλθε διαπιστώνοντας, ότι η κατάσταση παρέμενε ίδια, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα, επιβάλλοντος δεύτερο πρόστιμο 10.000 ευρώ, φτάνοντας συνολικά τις 15.000 ευρώ.

  Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής στην Πρέβεζα, επιβλήθηκε πρόστιμο 1500 ευρώ στους διοργανωτές της συναυλίας του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που γινόταν στο Κηποθέατρο αφού όπως διαπιστώθηκε δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα.

  Ο φετινός Αύγουστος στα χωριά της Ηπείρου, όπως και του Πωγωνίου σύμφωνα με τον δήμαρχο Πωγωνίου Κων. Καψάλη δεν είναι σαν τον περσινό, αφού πολύς περισσότερος κόσμος έχει επιστρέψει στα χωριά, πλην όμως τίποτε δε θυμίζει τα προηγούμενα χρόνια αφού επί της ουσίας δε διοργανώνονται παραδοσιακά πανηγύρια, παρά μόνον κάποια ανταμώματα, με λίγους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες, χωρίς μικροφωνικές εγκαταστάσεις τις περισσότερες φορές και σίγουρα χωρίς τη διεξαγωγή χορού.

  Ο δήμος Πωγωνίου, όπως και το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης αντιμετώπισαν ένα επιπλέον πρόβλημα, που έχει να κάνει με την ανάληψη της ευθύνης του ελέγχου για τη διοργάνωση ενός πανηγυριού και την τήρηση των μέτρων, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ, για την οποία υπήρξε αντίδραση και σε επίπεδο ΠΕΔ Ηπείρου με επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, πλην όμως η απόφαση αυτή δεν άλλαξε και ισχύει ως έχει. «Ο κόσμος έχει επιστρέψει φέτος στα χωριά, που θυμίζουν το καλοκαίρι του 2019 και παλαιότερα, αν και οι περισσότεροι είναι αρκετά «κουμπωμένοι», αποφεύγοντας τις κοινωνικές εκδηλώσεις ή έστω και τα καφενεία στα χωριά. Ως δήμος έχουμε φροντίσει για τη διεξαγωγή κάποιων ιδιαίτερων εκδηλώσεων, αυστηρά με καθήμενους, αλλά Αύγουστος χωρίς παραδοσιακό πανηγύρι και ειδικά στο Πωγώνι δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ούτε και εύκολο για κανέναν. Από την άλλη όμως και η δυνατότητα που δόθηκε για τη διεξαγωγή πανηγυριών με την ευθύνη του ελέγχου στους δήμους, είναι κάτι που δε μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί κανείς δήμος δε διαθέτει τον μηχανισμό ελέγχου για την τήρηση των μέτρων σε μία διοργάνωση», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ